Vicepremierul rus Dmitri Rogozin s-a invitat la Bucureşti, pe pagina de Facebook

de:
19 mai 2014
0 afișări
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin s-a invitat la Bucureşti, pe pagina de Facebook

Dmitri Rogozin vrea să celebreze, pe 31 august, împlinirea a 70 de ani de la ceea ce el numeşte – momentul în care trupele ruse au eliberat Bucureştiul de sub ocupaţia fascistă, scrie digi24.ro.

În acelaşi mesaj, Dmitri Rogozin citează un articol în limba rusă apărut în presa moldoveană, în care liderii de la Bucureşti sunt acuzaţi că pun în scenă o campanie antirusească pentru că vor astfel să devieze atenţia cetăţenilor de la problemele reale ale ţării, starea economică proastă şi sentimentele antieuropene ale populaţiei.

Noul mesaj al lui Dmitri Rogozin vine după ce săptămâna trecută, vicepremeirul rus a postat mai multe mesaje de ameninţare la adresa liderilor de la Bucuresti, supărat că nu i s-a permis să treacă prin spaţiul aerian al României.

Premierul Victor Ponta a declarat că el nu a avut niciun schimb de replici cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin şi că un astfel de schimb de cuvinte a existat între preşedintele Traian Băsescu şi oficialul rus, dar nu la nivel oficial, ci „pe teme alcoolice”.

Rogozin a acuzat România că nu i-a permis avionului său, la solicitarea Statelor Unite, să se întoarcă la Moscova prin spaţiul aerian românesc, în drum dinspre regiunea separatistă moldoveană Transnistria, unde a participat vineri la parada militară organizată de Ziua Victoriei asupra naziştilor.

Declaraţia a dat naştere unui şir de reacţii atât ale preşedintelui Traian Băsescu, cât şi ale premierului Victor Ponta, dar şi de replici ale lui Dmitri Rogozin.

Cookies