“Viaţa mea alături de bărbaţi… şi alte animale”

de:
12 nov. 2010
0 Afișari
“Viaţa mea alături de bărbaţi… şi alte animale”

ArCuB prezintă one woman show-ul actriţei italiene Maria Cassi: “Viaţa mea alături de bărbaţi… şi alte animale”.

Spectacolul de teatru este rezultatul colaborării dintre regizorul Peter Schneider, Preşedinte al Studiourilor Disney timp de 17 ani şi o remarcabila echipă formată din: Maria Cassi interpreta şi autoarea textului, scris împreună cu Patrick Pacheco (jurnalist şi biograf american multi-premiat, precum şi autor de piese de teatru şi scenarii de film), A.J. Weissbard (câştigător al premiul IFSArts pentru light design) şi scenografii Gianni Carluccio (absolvent al secţiunii de Scenografie a Academiei de Arte Frumoase din Brera) şi William Ivey Long (câştigătorul a 5 Premii Tony).

În acest spectacol semi-autobiografic, artista ne vorbeşte despre o nonconformistă care se străduieşte să trăiască după norme, revenind până la urmă la propriile ei reguli.

Cu o faţă expresivă, un talent înnăscut pentru mimă şi o voce emoţionantă, cartismatica actriţă îşi parcurge cu vervă seducătoarea călătorie, de la revoltă la libertate, până la eliberarea completă.

“Viaţa mea alături de bărbaţi… şi alte animale” este o piesă despre dragoste, sex, moarte şi…ulei de măsline, o comedie presărată cu cântece, jucată în italiană, engleză şi…română.

Eroina îşi dobândeşte cu greu înţelepciunea, prin întâlniri decisive şi amuzante cu mama ei, prietenii şi iubiţii care i-au marcat drumul în viaţă.

Din această multilingvă poveste a maturizării se desprind întrebări general valabile pe care artista le reliefează cu ironie şi acurateţe.

În stilul ei inimitabil, Maria Cassi subliniază cu graţie unul dintre darurile cele mai de preţ ale temperamentului italian: plăcerea simplă de a fi extraordinar de uman.

Spectacolul ajunge la Bucureşti după premiera sa de la Spoleto din iunie 2010 şi după seria de reprezentaţii de la New York şi Milano.

Cookies