Viaţa lui Ivan Patzaichin într-un volum de benzi desenate

de:
08 aug. 2012
2 Afișari
Viaţa lui Ivan Patzaichin într-un volum de benzi desenate

 Ideea cărţii e de „a-i motiva pe copii să-şi urmeze cu încăpăţânare visele”, declară Patzaichin într-un comunicat citat de Mediafax.

Cartea cuprinde 64 de pagini de benzi desenate, realizate de Alex Talambă, cu dialoguri în engleză, scrise de George Drăgan.

Canonistul român a povestit că a fost surprins de propunerea făcută de editură, dar a devenit mândru de felul în care a ieşit cartea.

Publisher-ul volumului, Teodor Frolu, a explicat, în cadrul lansării, că acesta este bazat pe nişte întâmplări din copilăria lui Patzaichin şi pe personaje din mitologia locală. Cartea îl prezintă aşadar pe legendarul canoist român, multiplu campion olimpic şi mondial, născut în Delta Dunării, în satul Mila 23. Date şi analogii autobiografice se întrepătrund cu elemente din imaginarul colectiv dunărean.

„Practic, am vâslit alături de Vaniuşa, căutând pasărea Gamayun”, a spus şi ilustratorul Alex Talambă, citând personaje din carte, pe care a descris-o ca fiind despre „copilărie, natură, sănătate, voinţă şi realizări”.

Volumul „Mila 23” este un proiect al Asociaţiei „Ivan Patzaichin – Mila 23” şi este publicat sub egida editurii Mandragora din Bucureşti. Proiectul este conceput sub forma unei serii de volume dedicate aventurilor lui Ivan Patzaichin în Delta Dunării, utilizând banda desenată.

Cookies