COOL CITYGOOD LIVING

Viața la oraș este mai gălăgioasă. Un român din cinci, deranjat de vecinii zgomotoşi. Bormașina, în top

O statistică apărută recent apărută, realizată de Eurostat, arată că un român din cinci este deranjat de zgomotul produs de vecini. Se pare că bormașinile ar fi principalele cauzatoarea de zgomot.

Un român din cinci este deranjat de zgomotul făcut de vecini, potrivit unei statistici realizate de Eurostat. Românii, locul șapte în topul european, stau mai prost cu nervii în comparație cu ungurii şi bulgarii, dar mai bine decât olandezii și germanii, scrie Mediafax.

În Europa, cei mai deranjați de vecini sunt maltezii, olandezii şi germanii.

Cea mai mare gălăgie, în Capitală

Adeon are 23 de ani şi este din Bucureşti. Pentru că lucrează într-o cafenea, trebuie să fie devreme la muncă şi are nevoie de odihnă. În ultima lună nu s-a putut bucura prea mult de liniște din cauza vecinilor care şi-au renovat apartamentul.

„Garsoniera de vizavi, în care erau nişte muncitori care lucrau, nu ştiu dacă aveau sau nu autorizaţie, dar pur şi simplu se auzea îngrozitor, adică la 5 dimineaţă deja începeau, până la 6, 7, 8. Ciocane, bormaşină, orice, nu ştiu, înjurături”, spune Adeon, potrivit sursei citate.

El nu e singurul care se plânge de zgomotul făcut de vecini.

„La ordinea zilei este bormaşina. Avem nişte interval în care e linişte, în rest…”, spune Ioana, 27 de ani, din Capitală.

Topul la nivel european

Însă cei mai deranjaţi de zgomotul din vecini sunt locuitorii din Malta, Olanda şi Germania cu procente de aproximativ 30%. Plângerile vin în special din partea celor care locuiesc singuri. 25% dintre orăşeni au probleme cu vecinii, faţă de 10% dintre cei care locuiesc în mediul rural.

Topul locuitorilor deranjaţi de vecini zgomotoşi este următorul: Malta – 28,3%, Olanda– 26,6%, Germania– 26,1%, Portugalia– 22,7%, Luxemburg– 20,2%, Danemarca- 20%, România– 18%, Ungaria– 9,7% și Bulgaria– 8,9%.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button