Salutare și bun revenit la „Mănânc pentru tine”, rubrica în cadrul căreia, așa cum îi spune și numele, dau bănuțul, mănânc pentru tine de ici, de colo, de dincolo, apoi scriu la modul cel mai simplu și sincer despre experiența avută. Boooon.
Eu unul, din când în când, simt nevoia de o cură de la toate pizzeriile artizanale, food truckurile cu burgeri la 50-60 de lei și de la toate coșmeliile hipstărești de prin Amzei, Charles de Gaulle și alte asemenea zone boeme ale Capitalei. Simt nevoia să merg la crâșma sau terasa din cartier, să mă întorc la rădăcini, să iau pulsul micului de pe grătaru’ bodegii de la colț. Nu neapărat bodegă ordinară, dar o terasă decentă, cât de cât de la parterul blocului. Acolo e România, acolo se nasc gusturile și generațiile viitoare de consumatori. Terasa pe care am ales-o pentru astăzi se află în cartierul Berceni și se numește Nuky Grill. Cu k și y, cum altfel. Adresa exactă: Berceni, Drumul Gilăului, Complex Fortuna.
Pentru că: 1 la mână. Este esențial să gustăm mâncarea terasei de la bloc, să o criticăm constructiv, și prin critică patronii să îmbunătățească calitate preparatelor și serviciilor pe care le oferă. O comunitate hrănită bine e o comunitate mai fericită și mai liniștită.
Doi la mână: Pentru că e important să susținem businessurile mici, locale, foarte locale, de la firul ierbii, care te hrănesc atunci când vii rupt în freză de la birou, frigiderul e gol și n-ai putere să ridici un pai.
Și trei la mână, pentru că amicul meu Mihai m-a tras de urechi c-am scris despre bomba cu grătar numită Boala copiilor, iar unul ca Nuky Grill nu are parte de atenția cuvenită, doar pentru că a ales să NU se maimuțărească pe TikTok. În plus, umblă vorba prin București că, cică, pastrama de berbecuț de la Nuky e ce trebuie. La doar 27 de lei. Poftim!? Bine, doar pastrama 27, restul se plătește.
Am plecat (de la mine din Romană) pe lumină și-am ajuns la Nuky Grill, cu k și y, în vreo 40 de minute, pentru că Revoluție în trafic și alte asemenea promisiuni electorale, slăvit fie domnul nostru Nicușor Dan. De aceea, pozele făcute sunt pe înserat, la lumină proastă. Ghinion.
De data asta se potrivește de minune. Terasa / Bistro-ul de cartier Nuky Grill e poziționat chiar într-o parcare și fix lângă o spălătorie self-wash. Adicătelea, comanzi ceva la Nuky și până e gata mâncarea poți lejer să te duci să dai un jet pe mașină. Nuky Grill are aerul ăla de pub/terasă de cartier unde vrei să stai până târziu cu băieții la bere. Și ce dacă a doua zi tre’ să fii în picioare la ora 7. Noaptea e tânără și noi aproape la fel. Nuky e în plină extindere de spațiu, se lucrează din plin la o nou încăpere sau ceva de genul. Pesemne, îi merge. Comanzi și ești servit la masă, frumos, ca băieții. Meniul e simplu, cu multe chestii la grătar (evident). Pui, porc, berbecuț, cam tot ce vrea suflețelul clienților, plus câteva ciorbe: de burtă și de fasole.
Doar 3 preparate, pentru că era trecut bine de ora 8. Cât să ducă și ficatul meu? Și-așa am luat 10 kile de când bântui restaurantele bucureștene.
În ordinea preferințelor:
Pastramă de berbecuț la grătar, cu mămăliguță și sos de usturoi | 36 lei
Ciorbă de fasole cu afumătură | 16 lei
Cheesecake | 15 lei
Să vezi și să nu crezi. O pastramă de berbecuț la grătar super fragedă, suculentă, savuroasă, fără zgârciuri, care alunecă ușor, fără alți lubrifianți. Deși aș fi băut o bere și cu ochii. Porția este consistentă, îndestulătoare, mai ales că am optat și pentru 2 felii de mămăligă groase cât degetu meu mare, perpelite numaidecât pe grătarul cu cărbuni. Sos de usturoi clasic, original, simplu, neaoș. Foarte gustos totul. Nimic de reproșat. Da, pastrama singură costă 27 de lei, iar cu usturoi și mămăligă te duce-n 36 de lei. Un preț, cum să zic, mai mult decât cinstit pentru o pastrămă bestială de berbecuț. Ferice de cei care stau în Berceni și au auzit de Nuky Grill. Eu cred că aș fi client fidel. Am aruncat un ochi la niște băitani care comandaseră niște mici. Pfuuuu, ce bine arătau și micii. Doamne-Doamne. Poate altădată. Nuky Grill > Bistro la minut & Boala copiilor.
Am o relație specială cu fasolea. O iubesc pur și simplu. Mâncărurile cu fasole sunt printre preferatele mele, mai ales borșul de fasole cu afumătură. Clișeu sau nu, îmi aduce aminte de copilărie, când veneam de la adunat fânul și tot ce aveam de mâncare era un ceaun de borș de fasole pus de cu dimineață pe laiță. Borș rece. Păi înșfăcam repede câte o strachină din blidar, crăpam o ceapă și balotam borșul ăla rece de parcă n-ar fi existat altceva mai bun pe pământ. Așa că da, borș de fasole la ora 20:30 seara, la Nuky? E-vi-dent! Bring it on, Nuky boy! Bun borș. I-aș da nota 8 din 10, mai ales c-a venit însoțit de o ceapă roșie, din partea casei. Păi să nu-l pupi pe Nuky? (Habar n-am cine e Nuky).
Meh. Da, e dulce, și cam atât. Nu mergi la Nuky pentru desert. În meniu există și lava cake și alte deserturi pe bază de înghețată, pentru că trebuie, evident, să îndulcești cu ceva copiii din cartier. Dar cam atât. Nuky e despre grătarul pe cărbuni.
Total Nuky Grill: 67 de lei.
O să mai mănânc pentru tine de la Nuky Grill? Da, de fiecare dată când voi trece prin Berceni.
Nuky livrează în tot Bucureștiul, cu resurse proprii. Trebuie să suni la 0733131544. Aici pagina de Facebook, dacă te interesează.
Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine. La Nuky Grill. Cu k și y.
Alte locuri pe unde-am mai mâncat pentru tine prin București:
C’est Nepal possible! Aditi’s Kitchen. Bucate de poveste cu frații nepalezi și dumplings de aur
Locul în care ți-a zis maică-ta să nu intri. Maimuca Restaurant. Punk restaurant!
Aloha, Pokeful! Ca să ajungi în Hawaii, te duci în Dorobanți și faci la dreapta înainte de Petrom
CozoFest. Aproape toate locurile de unde comanzi cozonaci de Crăciun în București
Când se mănâncă bine prin cartier în București. Soare și sandwichuri bune, la Fresco Artigianale
Hushimo. Asia din Amzei. Poftă de Tom Yum și vită în sos de stridii
Doar gustul contează. Smith Eatery, o bucătărie fascinantă de 9 metri pătrați
Are balta pește bun. Acasă la Ivan Pescar & Scrumbia Bar. Din apă, în farfurie.
Am mâncat pui de la POPEYES din București. Este zguduitor de la fel ca la ceilalți
Raclette și vin. Amis de la Fête, microfestivalul de brânză din buricul Bucureștiului
Reper de București. Caracatiță infuzată în ceai negru și ecleruri umplute cu pateu
Cei mai buni burgeri din România. Câștigătorii Burger Fest și cum dai de ei în București
„Înainte era mai bine?” Am mâncat pentru tine la Restaurantul Monte Carlo din Cișmigiu
În căutarea unui panino italian adevărat în București. Vizită la Tasteataly
Soro Lume, restaurantul din București care-ți pune foc la inimioară
Bistroul ciudățel din București cu cămara într-un Porsche Cayenne. KiCEN Snek Bar și Băcănie
Încă o pizzerie mișto în București. Centrale Pizza Bar, de neratat
Am mâncat la primul bistro Sri Lankez din România. E în București, normal, și îl cheamă Bistro Lanka