Viața copiilor din canalele din București, subiectul unui serial documentar filmat de o echipă internațională de cineaști

10 iun. 2021
87 Afișari
Viața copiilor din canalele din București, subiectul unui serial documentar filmat de o echipă internațională de cineaști

Viața copiilor din canalele Bucureștiului urmează să fie surprisă luna aceasta, de către o echipă internațională de cineaști, pentru realizarea unui serial documentar, numit "The Sewer Kids/ Copiii din canale".

Publicul va descoperi poveștile de viață tulburătoare și dureroase, uneori la limita supraviețuirii, ale copiilor fără adăpost din Capitală.

În cadrul filmului vor apărea foști copii ai canalelor din București, care și-au depășit condiția și au luat viața în plin cu ajutorul fundației Parada, condusă de Franco Aloisio, scrie Antena 3.

 Ce spun realizatorii proiectului

„Prin intermediul acestui documentar dorim să vorbim despre responsabilitatea noastră comună pentru viaţa şi bunăstarea copiilor şi să atragem atenţia asupra unei situaţii pe care mulţi preferă să o ascundă şi să o ignore, în loc să prevină ca aceasta să se mai întâmple.

Putem învăţa multe din poveştile acestor copii şi le putem oferi la fel de multe în schimb: instrumente pentru un viitor mai bun. E important să putem înţelege, fără a blama”, au explicat realizatorii proiectului.

Banii din documentar vor ajunge la fundația Parada

Doritorii îi vor putea ajuta pe cei mici prin simpla urmărire a documentarului, deoarece toate încasările se vor duce către fundația Parada. Creatorul serialului este Michela Scolari, cea care conduce producția împreună cu David Zuckerman, laureat al premiului Emmy.

Tot în producția filmului se află și Jerry Ying (producător, regizor, scenarist), cu un palmares impresionant de peste 70 de filme și seriale, pe parcursul a 20 de ani de carieră, printre care: „How to Get Away with Murder”, „Hawaii 5-0”, „Dexter” sau „Friends With Benefits”. Printre aceștia se mai numără producătorul Felix Maximilian și regizorul Gianluca Fellini.

Cookies