Viața ca o Prada! S-a închis un fel de Fake Mall București, cu magazine pe stradă, în apartamente și pe internet. Haine, încălțăminte, genți și ceasuri „de lux”, confiscate

06 iul. 2023
7538 afișări
Viața ca o Prada! S-a închis un fel de Fake Mall București, cu magazine pe stradă, în apartamente și pe internet. Haine, încălțăminte, genți și ceasuri
Viața ca o Prada! S-a închis un fel de Fake Mall București, cu magazine pe stradă, în apartamente și pe internet. Haine, încălțăminte, genți și ceasuri "de lux", confiscate | Sursa foto: Unsplash

Pe data de 5 iulie 2023, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciile de Investigare a Criminalității Economice – Sectoarele 1 și 4 Poliție, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, în urma acțiunilor operative organizate, în domeniile contrabandei și proprietății intelectuale în București.

Percheziții domiciliare au fost făcute la persoane bănuite că ar fi vândut haine contrafăcute

Pe parcursul anului 2023, bănuiții ar fi pus în circulație cantități mari de încălțăminte, îmbrăcăminte și accesorii de lux în magazine stradale sau în locuințe, precum și pe rețelele de socializare.

Acestea aveau însemne identice cu mărci înregistrate susceptibile a fi contrafăcute și despre care există suspiciunea că au fost introduse în țară prin sustragere de la control vamal, se arată într-un comunicat al DGPMB.

În urma realizării perchezițiilor domiciliare, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1 au identificat 2.300 de articole vestimentare. Au fost descoperiți și 100.000 de lei, proveniți din vânzarea produselor, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cuantumul prejudiciului este de 3.000.000 lei.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 4 au descoperit mărfuri de contrabandă provenite din spațiul extracomunitar, purtătoare de însemne sau mărci protejate ale unor titulari de marcă, mai exact 3.000 de bucăți, în valoare de circa 250.000 de euro.

De asemenea, au mai fost identificate și aproximativ 3.500 de articole de îmbrăcăminte care nu prezentau inscripții ale unor mărci protejate, iar administratorul societății nu a putut prezenta documente de proveniență.

Și în această situație mărfurile și valorile au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciilor de Investigare a Criminalității Economice – Sectoarele 1 și 4 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, respectiv a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punere în circulație a unor produse purtând mărci identice sau similare cu mărci înregistrate”.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies