Vestitorii primăverii. Raed Arafat și Sorin Cîmpeanu anunță că elevii pot duce mărțișoare la școală

26 feb. 2021
83 Afișari
Vestitorii primăverii. Raed Arafat și Sorin Cîmpeanu anunță că elevii pot duce mărțișoare la școală

Raed Arafat, șeful DSU, și Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, fac pe vestitorii primăverii și anunță că elevii pot duce mărțisoare la școală de 1 martie.

Elevii pot duce mărțișoare la școală de 1 martie, conform declarațiilor mai multor autorități.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a spus că elevii pot oferi mărțișoare la școală de 1 Martie, dar să respecte distanțarea socială. Acesta a precizat și că, din ce știe, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este de acord cu acest lucru.

„Cred că domnul ministru al Educației s-a pronunțat pe această temă și nu are rost să intrăm într-o discuție foarte controversată. Da, eu am înțeles că e posibil să se ducă flori mărțișoare luni. Distanțarea și tot trebuie păstrate”, a declarat Arafat, precizând că și el va duce colegelor mărțișoare.

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și actual președinte al Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, cataloghează drept ”o forțare” discuțiile din spațiul public cu privire la riscul de transmitere a coronavirusului pe care l-ar implica oferirea de mărțișoare și flori la școală de 1 și 8 Martie.

”Cred că ne aducem aminte începutul pandemiei, când explicam precauțiile și căile de transmitere: transmitere aerogenă și transmitere pe suprafețe. Cred că în acest moment forțăm un pic o transmitere pe suprafețe la mărțișoare”.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a spus și el, referindu-se la tradiția oferirii de mărțișoare și flori de 1 și 8 Martie că “Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal”.

Întrebat ce va spune dacă ministrul Sănătății va avea altă opinie, el a arătat că școlile sunt supuse Ministerului Educației, care nu a transmis și nu va transmite interdicții în acest sens.

Cookies