ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Veștile bune despre căldura din case în București vin, desigur, deodată cu vremea caldă. Bani promiși pentru termoficare

Este vorba despre un ajutor în valoare de 254 milioane de euro, echivalentul a 1.208 miliarde lei, pentru sprijinirea reabilitării sistemului de termoficare din Capitală.

Sprijinul va fi acordat sub forma unui grant direct, finanțat din fondurile structurale ale UE gestionate de România.
Această măsură de ajutor în valoare de 254 de milioane EUR, finanțată prin intermediul fondurilor structurale ale UE, va ajuta România să își atingă obiectivele în materie de eficiență energetică și va contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și de alți poluanți, fără a denatura în mod nejustificat concurența”, a declarat vicepreședintele executiv, Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței.
Sistemul de termoficare din București este primul din UE și al doilea din lume.
Reabilitarea va consta în înlocuirea unor secțiuni ale principalelor conducte de transport al apei calde, reprezentând aproximativ 10% din lungimea totală a rețelei.
Investiția poate reduce pierderile de căldură și de apă, dar și alte tipuri de pierderi, generând costuri mai mici de întreținere a rețelei.

Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button