Vestiarele de la Patinoarul Berceni Arena încep să prindă contur. În Apărătorii Patriei se vor antrena viitorii patinatori și hocheiști

23 feb. 2023
1249 afișări
Vestiarele de la Patinoarul Berceni Arena încep să prindă contur. În Apărătorii Patriei se vor antrena viitorii patinatori și hocheiști
Vestiarele de la Patinoarul Berceni Arena încep să prindă contur. În Apărătorii Patriei se vor antrena viitorii patinatori și hocheiști. Sursa foto: Facebook/ Daniel Băluță

Lucrările la Patinoarul Berceni Arena din Apărătorii Patriei avansează. Primarul Sectorului 4 anunță că vestiarele încep să prindă contur. Acesta este primul patinoar public construit în Capitală în ultimii 70 de ani.

Patinoarul Berceni Arena: Vestiarele încep să prindă contur

În această dimineață, 23 februarie 2023, primarul Sectorului 4 a transmis informații despre stadiul lucrărilor de la Patinoarul Berceni Arena. Daniel Băluță anunță că și vestiarele patinoarului olimpic din București încep să prindă contur.

Totodată, amintește că aici este locul în care se vor antrena viitorii sportivi ai României la hochei pe gheață sau la patinaj artistic.

„Bună dimineața!
Patinoarul Berceni Arena se ridică din pământ, la Apărătorii Patriei! Încep să prindă contur și vestiarele.
Aici se vor echipa viitorii sportivi ai României la hochei pe gheață sau la patinaj artistic”, anunță Daniel Băluță într-o postare pe Facebook.

Sursa foto: Facebook/ Daniel Băluță
Singurul patinoar olimpic din Capitală se construiește în Apărătorii Patriei. Sursa foto: Facebook/ Daniel Băluță

Când ar urma să fie dat în folosință

Fundația patinoarului a început să fie săpată la data de 1 septembrie 2022, iar câteva zile mai târziu, la data de 26 septembrie, a început să fie turnată fundația.

Viitorii sportivi se vor antrena la Berceni Arena, în Apărătorii Patriei, vizavi de Universitatea Spiru Haret, la intersecția Șoseaua Berceni cu strada Turnu Măgurele.

Patinoarul va avea:

  • Tribune,
  • Vestiare,
  • Cabinete medicale,
  • Spații administrative,
  • Locuri de parcare,
  • Spații de relaxare.

„Fiind singurul patinoar olimpic din sudul țării, acesta va avea o capacitate de 1.500 de locuri și va fi destinat tuturor activităților care se pot desfășura pe gheață”, a transmis Primăria Sectorului 4 în septembrie 2022.

În 2022, în urma unei discuții cu președintele federației Române de hochei, Daniel Băluță a anunțat că Arena din Sectorul 4 ar putea fi funcțională și dată în folosință în luna decembrie a anului 2023.

Amintim că Bucureștiul este singura capitală europeană care nu are un patinoar competițional.

Cookies