Vești pentru milioane de pensionari. Cu cât va crește punctul de pensie din 1 ianuarie 2022

29 sept. 2021
7680 Afișari
Vești pentru milioane de pensionari. Cu cât va crește punctul de pensie din 1 ianuarie 2022
Vești bune pentru miloane de pensionari. Cu cât va crește punctul de pensie din 1 ianuarie 2022

Vești bune pentru miloane de pensionari din România anunțate chiar de ministrul Finanțelor. Acesta a explicat, într-un interviu, cu cât va crește punctul de pensie din 1 ianuarie 2022 în țara noastră. Vizați sunt peste cinci milioane de pensionari români din București și din țară.

Mulți pensionari așteaptă de la o zi la alta creșterea veniturilor pe care le încasează lunar de la stat.Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a fost invitat, aseară, la Antena 3, acolo unde a explicat cu cât ar putea crește punctul de pensie de la 1 ianuarie 2022 în România.

Totuși, informațiile oferite de acesta nu au fost dintre cele mai bune pentru cei peste cinci milioane de pensionari din țara noastră care așteaptă o creștere a veniturilor, cel puțin o mare parte a acestora, mai ales că în ultimele luni prețurile au crescut în țara noastră, mai ales la utilități sau hrană.

Dan Vîlceanu, noi informații pentru pensionari

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a explicat, într-un interviu, cu cât ar putea crește de fapt punctul de pensie de la 1 ianuarie 2022 în România. Veștile nu sunt dintre cele mai bune, mai ales că atunci când a fost întrebat dacă punctul de pensie ar putea ajunge în acest an la 1.875 de lei, membrul Guvernului a răspuns că ”deocamdată nu ne putem permite”.

„E complicat. Avem o traiectorie convenită cu Comisia Europeană în legătură cu deficitul bugetar. Dacă ne facem probleme din punct de vedere al deficitului bugetar, atunci problemele o să fie și mai mari pentru că, de fapt, deficitul bugetar înseamnă că împrumuți tot mai mulți bani pentru a acoperi costul pe care îl avem cu pensiile”, a spus Dan Vîlceanu.

Mai mult, acesta a explicat că din punctul meu de vedere trebuie găsit un echilibru, chiar dacă „politic discutând îți dorești să crești pensiile cât mai mult pentru că asta înseamnă inclusiv un câștig electoral, dar este și o responsabilitate să le poți plăti”.

Ce propune noua Lege a Pensiilor

Membrul Executivului spune că își dorește ca legea să fie respectată cât mai curând posibil. Însă nu există bani pentru moment.

„Ne dorim ca aceea lege (n.r. Legea Pensiilor) să ajungă să fie respectată cât mai repede posibil. Dar asta înseamnă și să ai banii respectivi. Deocamdată nu ne putem permite o asemenea creștere”, a spus Dan Vîlceanu.

Ce variante sunt luate în calcul pentru acești pensionari

Ministrul Finanțelor a mai explicat marți seară care sunt variantele luate în considerare pentru creșterea punctului de pensie. Astfel, a explicat cu cât ar putea crește pensiile din 2022.

„Indexarea cu rata inflației și cu jumătate din salariul mediu brut pe economie. Ca procent, dacă luăm în considerare inflația din 2019, poate 6-7%, de la 1 ianuarie.”, a conchis ministrul.

Cookies