Vești optimiste legate de discuțiile de pace. „Poziţiile din negocieri sună acum mai realist”, transmite Volodimir Zelenski

16 mart. 2022
215 Afișari
Vești optimiste legate de discuțiile de pace. „Poziţiile din negocieri sună acum mai realist”, transmite Volodimir Zelenski
Vești optimiste legate de discuțiile de pace. „Poziţiile din negocieri sună acum mai realist”, transmite Volodimir Zelenski. Sursa foto: Digi24

Apar noi informații despre discuțiile de pace. Potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, pozițiile pe care Rusia le ia în negocieri sunt mai realiste. Totuși, șeful de stat ucrainean susține că sunt necesare mai multe discuții pentru ca eventualele decizii să fie în favoarea Kievului.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis marți noapte un nou mesaj pe Facebook către poporul ucrainean, la începutul celei de-a 21-a zi de război în urma invaziei trupelor ruse. Astfel, mesajul principal al șefului de stat a fost către negocieri, cât și încurajarea eforturilor diplomatice care să ducă spre încheierea războiului.

„Cu toții ne dorim pace. Cât mai curând posibil”, transmite Zelenski

Totodată, Volodimir Zelenski a transmis că, la finalul a 20 de zile de război, toată lumea dorește pace, în cel mai scurt timp. Totuși, ucrainenii nu doresc o pace care să avantajeze Rusia. Prin urmare, președintele ucrainean a precizat că eforturile corespunzătoare ar putea aduce ceea ce își doresc cetățenii țării sale: Ucraina de drept.

„Opt ani de război în Donbass, 20 de zile de invazie la scară largă. A treia săptămână s-a încheiat. Cu toţii ne dorim pace. Cât mai curând posibil. Cu toţii ne dorim victoria. Şi există întotdeauna sentimentul că dacă facem un pic mai mult vom obţine ceea ce ne aparţine, Ucraina, de drept”, a declarat Zelenski în videoclipul cu pricina, potrivit Adevărul.

„Este nevoie de răbdare. Mai trebuie să luptăm”, a subliniat președintele Ucrainei

Pentru a ajunge însă la un armistițiu, Volodimir Zelenski a declarat că este nevoie ca toată lumea să lupte și să lucreze către acest scop. Șeful de stat a discutat în acest sens și despre situația în care se află negocierile, precizând că pozițiile discuțiilor sunt mai realiste, însă ar mai fi nevoie de timp pentru a se atinge interesele Ucrainei.

„Este nevoie de răbdare. Mai trebuie să luptăm. Şi fiecare trebuie să lucreze la locul lui. Fiecare, inclusiv reprezentanţii noştri, delegaţia noastră în negocierile cu Federaţia Rusă. Acest lucru este important. Este dificil, dar important, pentru că orice război se termină cu un acord (…) După cum mi s-a spus, poziţiile din discuţii sună mai realist. Cu toate acestea, mai este nevoie de timp ca deciziile să fie în interesul Ucrainei”, a precizat Vladimir Zelenski.

După o patra rundă de negocieri între Ucraina și Rusia, care a fost „dificilă”, potrivit consilierului președintelui ucrainean, ar urma ca discuțiile să fie reluate miercuri, 16 martie.

Cookies