Vești noi legate de Autostrada de Centură București. Lotul 3 de pe sectorul de nord și-a găsit „stăpân”, după doi ani de licitații

09 dec. 2021
501 Afișari
Vești noi legate de Autostrada de Centură București. Lotul 3 de pe sectorul de nord și-a găsit „stăpân”, după doi ani de licitații
Vești noi legate de Autostrada de Centură București. Lotul 3 de pe sectorul de nord și-a găsit „stăpân”, după doi ani de licitații. Sursa foto: Unsplash

Lotul 3 al sectorului nord din Autostrada de Centură București (A0) a fost atribuit unei companii spre proiectare și executare, a anunțat joi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Deși licitația pentru acest lot a început încă din iunie 2019, a fost nevoie de două contestații și trei desemnări pentru a se găsi o companie câștigătoare.

Autostrada de Centură București începe să prindă contur, momentan doar pe hartă, după ce Lotul 3 ce face parte din sectorul de nord al A0 a fost atribuit unei companii de construcții. Procesul s-a dovedit a fi anevoios însă, deoarece a fost nevoie de trei desemnări pentru a numi un câștigător. Astfel, se pune capăt licitației începute în iunie 2019.

Ce companie va efectua Lotul 3 din Autostrada de Centură București

Firma care a câștigat contractul pentru Lotul 3 din Autostrada de Centură București este IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. Compania turcească de construcții a înaintat autorităților române o ofertă de 413 milioane de lei pentru proiectarea și execuția acestui tronson cu o lungime totală de 8,6 kilometri, potrivit Hotnews.

În cazul acestui lot este vorba despre un contract cu o durată de 30 de luni, ce se împart în 12 luni pentru perioada de proiectare, respectiv 18 luni pentru perioada de execuție a lucrărilor. Mai mult, pentru această lucrare, constructorul va oferi o perioadă de garanție de 10 ani.

Potrivit CNAIR, Lotul 3 va include 7 pasaje atât pe autostradă, cât și peste aceasta. Dintre acestea, cele mai lungi vor avea 318,3, respectiv 466,5 metri.

Aceasta a fost cea de-a treia licitație pentru Lotul 3

Trebuie menționat faptul că această companie a mai câștigat o licitație pentru Lotul 3 din Autostrada de Centură București în luna iunie a acestui an, însă rezultatul a fost contestat de ceilalți participanți, astfel că CNSC și Curtea de Apel au decis anularea licitației și au cerut CNAIR să reevalueze ofertele primite.

Prima licitație fusese câștigată de o altă companie din Turcia, și anume NUROL INSAAT VE TICARET A.S., însă și acest rezultat a fost supus contestațiilor, iar în cele din urmă s-a ajuns la organizarea altei licitații.

Cele trei licitații au dus la întârzierea lucrărilor, astfel că în acest moment se estimează că tronsonul va fi gata abia în jurul anului 2025.

Cookies