Vești importante pentru mulți bucureșteni. Se dau 25.000 de euro de la Primărie pentru finanțarea unei afaceri. Înscrierile s-au prelungit

09 nov. 2021
2671 afișări
Vești importante pentru mulți bucureșteni. Se dau 25.000 de euro de la Primărie pentru finanțarea unei afaceri. Înscrierile s-au prelungit

Vești importante pentru mulți bucureșteni interesați. Se dau 25.000 de euro de la Primăria Sector 5 pentru finanțarea unei afaceri, însă doar pentru cei care locuiesc într-o anumită zonă. Înscrierile s-au prelungit până pe data de 14 noiembrie, adică până sâmbătă la ora 23.59.

Vești bune pentru mulți bucureșteni care locuiesc în zona Amurgului, din Sectorul 5. Primăria de sector, condusă de edilul Cristian Popescu Piedone, a anunțat recent că a fost prelungită perioada de depunere a planurilor de afaceri pentru finanțare cu 25.000 de euro.

Proiect european doar pentru acești bucureșteni

Cu toate că perioada de înscriere pentru o subvenție de până la 25.000 de euro, adică vreo 115.000 de lei, a fost prelungită, de această șansă nu beneficiază oricine. Înscrierile se fac până în data de 14 noiembrie, ora 23.59.

Astfel, se dau bani pentru a deschide o afacere nouă doar persoanelor care locuiesc în zona Amurgului. Practic, cei doresc să dezvolte o afacere proprie cu bani de la primărie trebuie să locuiască doar aici.

Banii sunt posibili cu ajutorul unui proiect al Primăriei Sectorului 5, finanțat prin fonduri europene. Conform informațiilor, subvențiile vor fi acordate în baza planurilor de afaceri înscrise în această perioadă, drept urmare a implementării proiectului – Regenerare Urbană Amurgului Cod SMIS 128464, finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman POCU/483/4/1.

Unde se fac înscrierile

Proiectul mai prevede ca planurile de afaceri să fie înscrise pe platforma proiectului, la adresa: https://rua.sector5.ro/. Ulterior, ele vor fi evaluate de către o Comisie, în „baza unor criterii obiective, în cadrul unui proces transparent și nediscriminatoriu în care fiecare solicitant va fi invitat să-și susțină ideea de afaceri”, mai transmite primăria.

Care sunt condițiile

În același timp, există și o serie de condiții astfel încât subvenția să fie acordată: este obligatorie angajarea a minimum 1 persoană în cadrul afacerii sprijinite. Mai mult, afacerile nou înființate trebuie să funcționeze cel puțin 12 de luni pe perioada implementării proiectului și să asigure o perioadă de sustenabilitate de minimum 7 luni după implementarea proiectului.

Sustenabilitate de mai sus presupune continuarea funcționarii afacerii respective, inclusiv obligația menținerii locului de muncă ocupat de către o altă persoană, obligatoriu.

Ce trebuie să faci pentru a primi subvenția

Pentru a putea primi subvenția de 25.000 de mii de euro, bucureștenii care cer banii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

  • Solicitantul trebuie să depună un plan de afaceri în cadrul sesiunii de concurs de planuri de afaceri;
  • Solicitantul trebuie să declare că dorește să facă parte din proiect sau face parte din proiect;
  • Solicitantul trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani și să locuiască/domicilieze în zona Amurgului (aria: Șos. Alexandriei, Șos. București-Măgurele, Intr. Bătășani, Str. Sântana, Șos. Sălaj, Str. Amurgului);
  • Solicitantul trebuie să fie o persoană aflată în risc de deprivare materială, sau să trăiască într-o gospodărie cu o intensitate redusă a muncii.

Mai mult informații cu privire la acest proiect sunt disponibile la adresa https://www.rua.sector5.ro. De asemenea, se pot cere informații suplimentare cu privire la modalitatea de înscriere în concurs la adresa de mail la [email protected] sau la telefonul 0733773952.

Cookies