Vești fierbinți din București și un nou posibil partid. MPGF ar putea conduce orașul superb

30 mart. 2022
959 afișări
Vești fierbinți din București și un nou posibil partid. MPGF ar putea conduce orașul superb
Oana Titică

Ah, primăvara! Aproape cel mai frumos anotimp, detronat doar de regina Vară. Nimic nu e mai frumos decât primele zile însorite din an, primele adieri de vânt călduț, în care consideri că nu mai trebuie să îți pui pufoaica atunci când pleci la muncă, așa că pleci în sandale și până seara îți cad chiloții pe jos de frig. Este greu, dar este și frumos. Sunt zilele în care totul renaște, florile, ștevia, cartofii noi, muștele, zambilele, Viorica Dăncilă și, de ce nu – iată! – căldura din caloriferele din București.

A venit căldura!

Când vremea de afară a început să urce peste 20 de grade, caloriferele în București au luat-o razna și au început să scuipe flăcări. În primele zile, cu greu am putut să mai intru în casă, de teamă să nu transpir atât de mult noaptea încât să slăbesc 10 kg. Îmi este mai cald în casă decât unui Samoyed pe plajă în Maldive. Pe calorifere abia pot pune mâna, atât sunt de fierbinți, după ce toată iarna am degerat, cum probabil am scris în efectiv fiecare text săptămânal. Mai mult, este prima dată din toamna trecută când apa caldă trebuie POTRIVITĂ la duș, adică trebuie combinată cu apă rece prin împingerea robinetului. Sunt atât de fericită încât îmi e frică să pun întrebări. Vorbind cu mai multă lume din București zilele trecute, se pare că această situație se întâmplă în mai multe cartiere care de obicei aveau probleme și, în afara clasicei explicații că se râde de noi pe banii noștri, mai putem avea una, explicată prin următorul punct.

Crește prețul gigacaloriei

Consilierii PNL și USR au anunțat că în București gigacaloria va costa 330 lei, în loc de 164 lei, cât e acum. Adică de la iarnă ne va fi la fel de frig, doar că ne va costa de două ori mai mult să înghețăm în case. Iată, poate de asta avem calorifere mai fierbinți astăzi, când sunt 25 de grade afară, în condițiile în care acum o lună, la -4 grade , acestea erau bocnă: vor să ne bucurăm de ea acum cât mai e ieftină. Superb!

Întoarcerea Vioricăi D

Rămânem în domeniul surprizelor, cu un anunț-bombă. Fiindcă ne-am luat cu războiul, cu pandemia, cu astea, efectiv am uitat cu toții de Viorica Dăncilă, care părea că a dispărut în neant după lansarea filmulețului de campanie „Acasă la Viorica Dăncilă și Soțul Dânsei”, acum vreo doi ani jumate, revenind doar pentru un scurt come back de angajare la BNR.

Însă, precum ghioceii în acest sezon, doamna D a renăscut zilele trecute, declarând :

După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul,,Națiune Oameni Împreuna”(NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroși, oameni care au decis să nu mai stea deoparte.

Ne bucurăm foarte mult și îi urăm succes, însă sugerăm să se mai lucreze la titlul partidului, care pare doar o înșiruire  de cuvinte la care s-a rămas după o ședință obositoare în care nimeni n-a mai avut idei – Partidul Națiune Oameni Împreună. Partea bună e că, dacă s-a dat drumul la partide cu nume aiurea, în sfârșit pot crea împreună cu prietenele mele Partidul Mici, Pepeni, Gagicuțe Frumoase. Precum în filmulețul celebru și superb de la Bâlciul de Sfânta Maria din Piscani, Argeș, pe care vă rog să îl vizionați aici mai jos:

VIDEO | Filmulețul celebru și superb

S-a deschis un nou Mall

Știți că există un grup de oameni împotriva mall-urilor, care consideră că acestea sunt Satana, din varii motive: că acolo există MC și KFC, care aduc moartea, că la mall e prea aglomerat, că acolo sunt corporații care fac haine folosind child labour în Asia etc, apoi aceiași oameni se duc acasă să comande haine de la aceleași corporații, dar online (?!). În fine. Personal îmi plac mall-urile, pe care le consider o sursă nesfârșită de bucurie, de clătit ochii cu haine colorate, colecții noi, cărți, spray-uri de păr cu sclipici, manichiură și Crispy Strips cu cartofi prăjiți. Acum, că s-a scos delirul cu masca, pot chiar să merg liniștită la film, să mănanc popcorn în timp ce, cu un rând în spate, se bulănesc adolescenți fugiți de părinți. De aceea, m-am bucurat atât pentru adolescenții din Sectorul 1, dar și pentru tovarășele shopaholice, că s-a deschis Colosseum Mall, după ani de amânări cauzate de pandemie. Sperăm, prin prisma numelui, că vor avea și spectacole cu gladiatori, altfel sincer eu, cel puțin, nu mă duc din Vitan până în Chitila degeaba.

Încheiem cu subiectul preferat, mâncarea

Săptămâna trecută elogiam niște doamne ucrainence foarte drăguțe din Constanța, care s-au apucat să gătească Vareniki, găluște tradiționale, și să le livreze constănțenilor. Între timp, au apărut și la București astfel de inițiative, organizate fie de bistro-uri locale, fie chiar de doamnele propriu-zise în noile lor case temporare. Ca să le reperați, cel mai simplu este să urmăriți grupul de Facebook Uniți pentru Ucraina. 

Problema acum este că, dacă mai apar multe doamne care gătesc splendori tradiționale, vom avea o vară în care o să fim cam grăsuți – dar nu e problemă! Dacă ne mențin ăștia căldura în calorifere și în iulie, vom avea propria noastră saună unde să dăm jos kilogramele.

Nota B365.ro: La noul partid va fi foarte multă libertate și, din când în când, se vor da firești teste-fulger scrierile care au dus la înființarea sa. Bibliografie, mai jos:

Cookies