Vești despre patinoarul Flamaropol din București. Nicușor Dan: Am semnat documentele pentru demararea procedurii de achiziție publică pentru terminarea lucrărilor

14 sept. 2023
436 afișări
Vești despre patinoarul Flamaropol din București. Nicușor Dan: Am semnat documentele pentru demararea procedurii de achiziție publică pentru terminarea lucrărilor
Vești despre patinoarul Flamaropol din București. Nicușor Dan: Am semnat documentele pentru demararea procedurii de achiziție publică pentru terminarea lucrărilor. FOTO: Agerpres

Primarul General a transmis vești despre patinoarul Flamaropol din București. Nicușor Dan a anunțat că a semnat documentele necesare pentru începerea procedurii de achiziție publică, astfel încât să fie terminate lucrările sistate încă din 2019. În curând, firmele interesate se pot înscrie la licitație.

Ce se întâmplă cu lucrările de la patinoarul Flamaropol din București

Am semnat documentele pentru demararea procedurii de achiziție publică pentru terminarea lucrărilor la patinoarul Flamaropol și în câteva zile firmele interesate se vor putea înscrie la licitație, anunță Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Primarul Capitalei anunță că se va lucra pe structura edificată deja (conform estimărilor, până în anul 2019 a fost realizată aproximativ 26% din întreaga lucrare), potrivit recomandărilor din raportul de expertiză tehnică solicitat de municipalitate.

În aprilie 2023, Nicușor Dan anunța că, cea mai recentă expertiză tehnică demonstrează că lucrările pot fi continuate, conform proiectului. Șantierul de la patinoarul „Flamaropol” a fost demarat în anul 2016, dar lucrările au fost sistate în anul 2019, după ce a fost reziliat contractul din cauza unor întârzieri și probleme de execuție.

Nicușor Dan: Vechiul Patinoar “23 August” va fi transformat

Vechiul Patinoar “23 August” va fi transformat într-un centru multifuncțional, destinat nu doar competițiilor, ci mai ales practicării de către publicul larg a sportului pe gheață, explică Nicușor Dan.

Patinoarul va avea o suprafață desfășurată de aproximativ 9.500 mp și o capacitate de 3.100 de locuri. Va exista și o zonă de parcare în aer liber pentru 82 de mașini. Pe lângă patinoar, în cadrul centrului mutifuncțional vor exista un bazin de înot și o zonă de escaladă.

Conform caietului de sarcini, perioada maximă pentru serviciile de proiectare, asistență tehnică și execuția lucrărilor este de 24 de luni, din care 4 luni proiectarea, a conchis primarul general al Capitalei.

Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan
Cookies