Vești despre cele 4 grădini publice urbane care urmează să fie amenajate în cartierul Andronache. PS2 mai are nevoie și de aprobarea Primăriei Capitalei

12 mart. 2024
253 Afișari
Vești despre cele 4 grădini publice urbane care urmează să fie amenajate în cartierul Andronache. PS2 mai are nevoie și de aprobarea Primăriei Capitalei
Nicolae Zamfir nr. 1 (8.845 mp). Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 2 București

Administrația locală are vești despre cele 4 grădini publice urbane care urmează să fie amenajate în cartierul Andronache. Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, iar Primăria Sectorului 2 continuă demersurile pentru expropriere, dar transmite că are nevoie de aprobare și din partea Primăriei Capitalei, fiind exproprieri pentru cauză publică.

În cartierul Andronache vor fi amenajate 4 grădini publice urbane

Noi spații verzi, aproape de casă, pentru locuitorii cartierului Andronache.
Transformăm Sectorul 2 într-un sector mai verde, pentru oameni, un sector care prioritizează sănătatea locuitorilor și calitatea vieții acestora, anunță PS2 într-o postare pe Facebook.

În cartierul Andronache nu există niciun spațiu verde și niciun loc de joacă, iar Primăria Sectorului 2 face demersuri pentru exproprierea a 4 terenuri private pentru a amenaja 4 noi grădini urbane pe următoarele străzi:

  • Periș, nr. 6 A (796 mp);
  • Cumpenei, nr. 6 (1.079 mp);
  • Tușnad, nr. 43 (985 mp);
  • Nicolae Zamfir, nr. 1 (8.845 mp).

Aceste grădini vor avea zone de odihnă și relaxare, locuri de joacă pentru cei mici, iar acolo unde există suficient spațiu, vor fi amenajate și zone de sport în are liber.

Demersurile noastre privind exproprierea terenurilor prind contur, imobilele aflându-se în prezent în proprietate privată. Recent au fost însă aprobați indicatorii tehnico-economici pentru aceste investiții şi a fost stabilită justa despăgubire a proprietarilor, conform grilei notariale, transmite PS2.

Este necesară aprobarea Primăriei Capitalei

Fiecare proiect în parte are nevoie de aprobarea Primăriei Municipiului București, privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică. Este necesar votul favorabil a două treimi din numărul consilierilor generali.

Am aprobat solicitările către Consiliul General al Municipiului București care să ne permită să expropriem 4 terenuri în Andronache – terenuri menite să devină grădini publice și locuri de joacă. Pentru toate cele 4 terenuri avem studii de fezabilitate, iar după toate aprobările, putem demara efectiv procesul de expropriere și să pornim amenajarea acestor spații publice, de care cartierul Andronache are atât de multă nevoie, a transmis Adrian Costache, viceprimarul Sectorului 2.

Pe termen scurt și mediu, aceste grădini publice urbane vor contribui la reducerea poluării și la îmbunătățirea calității mediului înconjurător.

Te-ar mai putea interesa și: „Băncile beton”din Parcul Tei. Te invită să te așezi confortabil pe cuie, că lemn n-a fost de-ajuns decât pentru bucățile mici de spătar

Cookies