Vești despre 3 noi proiecte de infrastructură importante pentru București-Ilfov. Scrioșteanu: Au fost transmise documentațiile de atribuire a licitațiilor

08 feb. 2024
5114 Afișari
Vești despre 3 noi proiecte de infrastructură importante pentru București-Ilfov. Scrioșteanu: Au fost transmise documentațiile de atribuire a licitațiilor
Vești despre 3 noi proiecte de infrastructură importante pentru București-Ilfov. Scrioșteanu: Au fost transmise documentațiile de atribuire a licitațiilor. Imagine simbol: Freepik

Către Agenția Națională pentru Achiziții Publice au fost transmise documentele necesare pentru atribuirea licitațiilor pentru încă 3 noi proiecte de infrastructură importante pentru regiunea București-Ilfov, anunță secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Mai exact, sunt vizate drumurile DN 4 Șoseaua Olteniței, Pasajul DNCB – Domnești și DN2 Afumați.

3 noi proiecte de infrastructură importante pentru București-Ilfov

Au fost transmise către Agenția Națională pentru Achiziții Publice ANAP documentațiile de atribuire a licitațiilor pentru încă 3 proiecte de infrastructură rutieră pentru sporirea siguranței și fluenței traficului rutier între București și Ilfov, transmite Irinel Ionel Scrioșteanu pe Facebook.

Cele 3 proiecte:

DN4 Șoseaua Olteniței. Este vorba despre elaborarea studiului de fezabilitate pentru lărgirea la 2 benzi pe sens a porțiunii de drum ce este cuprinsă între Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni și nodul rutier de la intersecția Autostrăzii Bucureștiului A0 (Lotul 1 Sud) cu DN4.

Principalele caracteristici solicitate vor fi, printre altele:

  • lărgirea la 2 benzi pe sens,
  • asigurarea unui acces facil agenților economici și cartierelor rezidențiale din zonă.

Pasajul DNCB – Domnești. Este vorba despre elaborarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Pasajul Domnești și Strada Puțul Olteni, sector de drum care a fost preluat odată cu amplasamentul pasajului Domnești, în anul 2014, de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

DN2 Afumați. Este vorba despre studiul de fezabilitate pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între km 11+500 – km 18+330, pe raza localității Afumați din județul Ilfov.

Principalele caracteristici solicitate vor fi, printre altele:

  • amenajare trotuare,
  • realizare sistem de iluminat public,
  • realizarea unor treceri de pietoni cu pasaje subterane.

Banii necesari pentru proiectele menționate mai sus provin din fonduri europene nerambursabile. Fiecare contract are o durată de 8 luni, din care 7 luni vor fi pentru perioada de elaborare a studiului de fezabilitate, explică Irinel Ionel Scrioșteanu.

Te-ar mai putea interesa și: În aprilie mergem cu mașina pe 4 benzi pe Centura Capitalei, pe bucata dintre A1 și Domnești. Cel puțin, așa promit autoritățile în februarie

Cookies