Vești bune pentru români. Etapa a III-a de vaccinare începe mai devreme. Devine sau nu vaccinarea obligatorie?

08 mart. 2021
267 Afișari
Vești bune pentru români. Etapa a III-a de vaccinare începe mai devreme. Devine sau nu vaccinarea obligatorie?

Premierul Florin Cîțu a vorbit, luni, după ședința PNL, că România ar putea să demareze a treia etapă de vaccinare, adică cea a imunizării populației generale, mai devreme decât era preconizat. Mai mult, vaccinarea nu devine obligatorie în țara noastră.

Premierul Florin Cîţu a transmis, luni, că a cerut preşedintelui CNCAV, colonelul doctor Valeriu Gheorghiţă, şi ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să facă pregătirile necesare pentru ca etapa a III-a de vaccinare să înceapă mai devreme, având în vedere că în luna martie România va primi 2,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID, o cantitate mai mare faţă de cea anticipată iniţial.

„În această lună vom începe şi etapa a III-a de vaccinare, am anunţat deja că vom primi 2,6 milioane de doze de vaccinuri doar în luna martie, ţineţi minte că, iniţial, aveam toate vaccinurile până la finalul lunii martie, ar fi trebuit să fie doar 2,4 milioane, deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem.

Este important să continuăm această campanie de vaccinare, le-am cerut şi colonelului Gheorghiţă şi ministrului Sănătăţii să pregătească şi, dacă se poate, să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare, etapa a III-a, ca să dăm drumul tuturor românilor să se vaccineze.

Eu zic că, dacă mergem în acest ritm, s-ar putea să ajungem mai devreme la acea ţintă, 10,4 milioane, la sfârşitul lui septembrie să fie mai devreme, poate chiar în vară, dar depinde doar de noi să mergem să ne vaccinăm”, a declarat Florin Cîţu, luni, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Vaccinarea nu devine obligatorie în România

De asemenea, Florin Cîţu a afirmat că pe masa Guvernului nu există niciun proiect privind vaccinarea obligatorie, întrebat ce mesaj transmite celor care au participat, duminică, la un protest contra vaccinării şi a portului măştii desfăşurat duminică în Capitală.

„Mesajul era foarte clar şi chiar persoanele respective au spus că sunt pentru vaccinare, doar că nu vor o vaccinare obligatorie. Niciodată nu am spus că vaccinarea o să fie obligatorie, deci nu prea…Am înţeles, dar nu e niciun proiect pe masa Guvernului de vaccinare obligatorie… Foarte bun mesajul celor 1.000 de persoane care susţin vaccinarea, deci mergem în direcţia corectă”, a declarat Florin Cîţu, luni, înainte de Biroul Executiv al PNL.

Sute de manifestanţi au participat, duminică, la o acţiune de protest faţă de proiectul de lege referitor la vaccinarea obligatorie, aflat în dezbatere parlamentară, organizarea acestei întruniri fiind a Alianţei Părinţilor.

„Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide”, a fost sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii – Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate.

Cei prezenţi au spus că sunt nemulţumiţi că în proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor sunt conţinute prevederi referitoare la obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie, atât copii cât şi pentru adulţi, dar şi la unele amenzi uriaşe în caz de refuz.

Cookies