HUFFÎN BUCUREȘTILIBERTATEAȘTIRI

Vești bune pentru mii de bucureșteni! Datoriile mai mici de 20 de lei către bugetul local se anulează

Vești bune pentru mii de bucureșteni care nu vor mai fi obligați să facă un drum inutil până la primărie. Datoriile mai mici de 20 de lei către bugetul local vor fi anulate.

Consiliul Local Sector 3 a aprobat, în şedinţa de joi, anularea creanţelor fiscale de maximum 20 de lei.

Datoriile mai mici de 20 de lei, anulate

„Se stabileşte plafonul creanţelor fiscale ce pot fi anulate, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului în curs, la un cuantum de maxim 20 de lei datorate de către persoanele fizice şi juridice, ca urmare a neachitării la termen a obligaţiilor de plată restante datorate bugetului local al Sectorului 3″, prevede hotărârea.

Conform sursei citate, se aprobă anularea creanţelor fiscale care se încadrează în aceste prevederi.

Potrivit referatului de aprobare a proiectului, articolul 266 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală cu modificările şi completările ulterioare reglementează posibilitatea stingerii creanţelor fiscale ale bugetului local prin anularea acestora din motive justificate, precum şi cuantumul acestor obligaţii al căror plafon se stabileşte în cazul creanţelor fiscale administrate de organul fiscal local prin hotărâre a Consiliului Local.

„La nivelul Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 3, justificarea acestui demers constă în faptul că recuperarea debitelor în cuantum de până la 20 de lei prin proceduri de executare silită ar necesita cheltuieli de executare ce ar depăşi totalul creanţelor fiscale supuse executării. Impactul acestei operaţiuni este estimat la 25.000 – 30.000 lei, fiind afectate aproximativ 6.500 de roluri nominale unice”, prevede sursa citată.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button