Veşti bune pentru MAME! începe programul Voucher Materna. Cum puteţi intra în posesia a 2.000 de lei

de:
20 mai 2018
1 Afișari
Veşti bune pentru MAME! începe programul Voucher Materna. Cum puteţi intra în posesia a 2.000 de lei

Voucher-ul Materna Bucuresti se acordă oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10 – a de sarcină.

Actele necesare sunt aplicarea pentru programul Voucher Materna sunt:

– cerere-tip

– copie după C.I. a femeii gravide. În cazul vizei de reședință, copia se face și după verso-ul cărții de identitate.

– certificat fiscal emis de către DITL de sector prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local.

– adeverință eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente, după caz.

– la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverință de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II, după caz.

Voucherele au fiecare câte o valoare de 1000 lei, împărțite în tichete de câte 50 lei, acordându-se de două ori:

1. După procesarea cererii se acordă primul voucher, în valoare de 1000 lei.

2. După intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină se acordă al doilea voucher, la cererea femeii gravide. Este interzisă acordarea de rest în bani la vouchere.

Fiecare gravidă beneficiază de vouchere în valoare de 2000 lei, indiferent de numarul bebeluşilor. În cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucher-ului nu se dublează.

Serviciile și produsele care pot fi achiziționate cu voucher-ul MATERNA

1. Orice serviciu medical necesar monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată, cu care societatea emițătoare a voucher-ului are contract. Serviciul medical nu trebuie să fie neaparat de ginecologie-obstetrică.

2. Orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferența dintre prețul de referință decontat de către CASMB și prețul la raft.

În momentul în care gravida primește primul voucher, va primi și lista unităților în care pot fi folosite acestea. Lista va fi disponibilă și pe site-ul D.G.A.S.M.B.

La data demarării programului, respectiv 11 iunie 2018, gravidele între săptămâna 25-39 vor putea beneficia de cele doua vouchere in valoare de 2000 lei, care vor fi acordate o singura data, la data depuneri cererii, cu conditia ca cererea sa fie depusa in termen de 60 de zile de la data anuntarii demararii programului de depunere a cererilor.

Dupa trecerea celor 60 zile, gravidele dupa saptamana 24, vor putea primi doar voucherul corespunzator acestei perioade de sarcina, respectiv un singur voucher de 1000 lei.

Cererile privind acordarea voucher-ului MATERNA se pot depune atât fizic, la punctele anunțate de Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, de luni până joi, între orele 9:00-15:00, începând cu data de 11 iunie 2018, cât și în format electronic, DOAR la adresa de e-mail [email protected] ( e-mailurile transmise mai devreme de data de 11 iunie 2018 nu sunt procesate).

Cererile transmise în format electronic vor fi doar în format pdf. la rezoluție de 200 x200 dpi.

Cererile transmise electronic care nu sunt scanate la rezoluția cerută sau care conțin documente în format jpeg., sau care sunt trasmise prin alte mijloace/la alte adrese de e-mail ale D.G.A.S.M.B., nu vor fi procesate.

Pentru informații vă stăm la dispoziție la numarul de telefon 0800.821.218.

În termen de maxim 30 de zile de la înregistrarea cererii și documentelor care o însoțesc, secretariatul tehnic constituit la nivelul D.G.A.S.M.B. analizează dosarele în fiecare zi de marți a săptămânii și întocmește lista persoanelor eligibile. Persoanele eligibile vor fi înștiințate, în scris, doar pe e-mail, cu privire la data și ora la care se pot prezenta la sediul D.G.A.S.M.B. indicat pentru ridicarea voucher-ului. La ridicarea voucher-ului se poate prezenta gravida sau o persoana desemnată de catre aceasta, print-o declarație a cărei model se va descarca de pe site-ul DGASMB.

D.G.A.S.M.B. va monitoriza, prin secretariatul tehnic, stadiul distribuirii voucher-ului și va înștiința gravida, la intrarea în săptămâna a 24-a, despre faptul că trebuie să prezinte documentele solicitate pentru ridicarea celui de-al doilea voucher.

Cookies