Vești bune pentru deblocarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica: a fost virat avansul pentru realizarea tăblierului, componenta lipsă care sistase lucrările

09 iun. 2022
661 Afișari
Vești bune pentru deblocarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica: a fost virat avansul pentru realizarea tăblierului, componenta lipsă care sistase lucrările

Muncitorii vor reveni, în curând, la lucru pe șantierul de la Pasajul Doamna Ghica, lucrarea de infrastructură desfășurată pe carosabil, care ar urma să descongestioneze traficul în zona de est a Bucureștiului. Șantierul este părăsit momentan în lipsa furnizării componentei esențiale a podului, tăblierul metalic, respectiv suprastructura podului.

Primăria Capitalei a virat 5 milioane de lei către Trustul de Clădiri Metropolitane pentru plata avansului destinat firmei italiene care construiește suprastructura pentru Pasajul Doamna Ghica, a anunțat, joi, 9 iuni, primarul general Nicușor Dan. Edilul Capitalei spune că firma din Italia a lucrat la execuția celei mai importante componente a podului și în lipsa banilor.

„Multumesc partenerilor din Italia care, deși nu primiseră banii, au avut încredere în noi și au lucrat la această componentă esențială pentru pasaj. Urmează ca Trustul de Clădiri Metropolitane să stabilească, împreună cu firma italiană, care sunt termenele de livrare și să actualizeze graficul de execuție.

De asemenea, tot astăzi, Trustul de Clădiri Metropolitane a primit alte 5 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Prelungirea Ghencea, un alt obiectiv de investiții important al Primăriei Capitalei.”, a precizat Nicușor Dan.

Pentru continuarea lucrărilor la Pasajul Ghica este nevoie de livrarea tăblierului, timp în care activitatea pe șantier a fost suspendată. Rampele pasajului și bretelele de la sol sunt gata, lipsește doar suprastructura. Odată montat tăblierul, ar urma betonarea, asfaltarea, finalizarea sistemului rutier și iluminatul, adică jumătate din lucrare.

Potrivit Gândul, lucrările au avansat de la 40 la 49% în 2021. Ultimul termen asumat public pentru finalizarea Pasajului Doamna Ghica este decembrie 2022.

Pasajul de la Doamna Ghica intră în al treilea an, deși trebuia finalizat într-unul singur

Lucrările la pasajul care costă aproape 131 de milioane de lei au început în toamna anului 2019, iar finalizarea, anunțată inițial în octombrie 2020, a tot fost amânată, pentru mai 2021, apoi pentru vara lui 2022, ultimul termen fiind decembrie 2022.

Nouă luni, din noiembrie 2020 (după mandatul primarului Firea) până în august 2021, nu s-a lucrat deloc la pasaj, întrucât conturile primăriei au fost blocate.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies