Vești bune pentru bucureștenii cu dor de mare. CFR Călători va suplimenta numărul de vagoane al trenurilor care pleacă din Gara de Nord

15 aug. 2021
138 Afișari
Vești bune pentru bucureștenii cu dor de mare. CFR Călători va suplimenta numărul de vagoane al trenurilor care pleacă din Gara de Nord
Vești bune pentru bucureștenii cu dor de mare. CFR Călători va suplimenta numărul de vagoane al trenurilor care pleacă din Gara de Nord. Sursa foto: Wikipedia

Bucureștenii care vor să meargă la mare cu trenul au parte de vești bune. CFR Călători a decis suplimentarea numărului de vagoane pentru mai multe trenuri care merg către litoral. Măsura va intra în vigoare începând cu ziua de luni, 16 august.

CFR Călători a decis suplimentarea numărului de vagoane pentru mai multe trenuri care vor pleca începând cu ziua de luni din Gara de Nord și din alte orașe mari ale țării către litoralul Mării Negre. Trebuie subliniat că trenurile care circulă duminică înspre și dinspre litoral sunt deja suplimentate cu numărul maxim de vagoane pe care îl permite capacitatea tehnică disponibilă, potrivit G4media.

Ce trenuri ale CFR Călători vor avea suplimentat numărul de vagoane

Potrivit comunicatului de presă emis de CFR Călători, este vorba despre patru trenuri care pornesc din București Nord și care vor avea parte începând de luni de un număr suplimentar de vagoane. Acest lucru înseamnă că fiecare tren va putea transporta 1100-1400 de pasageri.

„Având în vedere afluxul de călători care se înregistrează în continuare către litoralul Mării Negre, CFR Călători a luat măsura ca trenurile cu plecare în dimineaţa zilei de 16 august 2021, să fie suplimentate cu vagoane pentru a răspunde cerinţelor de trafic. Astfel, trenurile RE 8005, IR 1922, IR 1983, IR 1994 din Bucureşti Nord spre litoral, mâine dimineaţă – 16 august, vor fi compuse la capacitatatea maximă admisă din punct de vedere tehnic, ceea ce înseamnă 1100-1400 locuri la fiecare tren.

De asemenea, sunt suplimentate şi celelalte trenuri din marile oraşe care circulă spre litoral. De exemplu, dinspre Moldova la trenurile care asigură legătura directă sunt disponibile aproximativ 2500 locuri”, au transmis reprezentanții CFR Călători.

Cum explică CFR Călători situația trenurilor fără aer condiționat

Compania de transport feroviar a explicat faptul că toate vagoanele sunt verificate din punct de vedere tehnic înainte de plecarea pe traseu, însă pot apărea mai mulți factori și mai multe situații în care sistemul climatic să cedeze sau să nu funcționeze corespunzător.

„Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcţional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs. Pot aparea situaţii în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna şi peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcţioneaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali”, au mai explicat cei de la CFR Călători.

Mai mult, viteza de circulație a trenurilor poate fi redusă și din cauza condițiilor meteorologice, mai ales în situațiile în care Administraţia Naţională de Meteorologie poate emite avertizări meteo locale. Reducerea vitezei în zonele cu condiții meteo dificile preț de câteva ore este folosită de majoritatea țărilor de pe glob, fiind considerată o măsură obligatorie pentru asigurarea siguranței pasagerilor.

Ce recomandări oferă CFR pasagerilor în perioada următoare

Dat fiind faptul că urmează mai multe zile călduroase, CFR Călători a transmis o serie de recomandări pentru toți pasagerii, însă mai ales pentru cei care prezintă o sensibilitate sporită la căldură sau care sunt vulnerabile din cauza afecțiunilor medicale:

  • călătorii să se hidrateze constant și să aibă cu ei cel puțin o sticlă cu apă
  • să aibă la ei medicația în caz de nevoie
  • să alerteze de urgență personalul trenului dacă se simt rău sau dacă observă o persoană ce necesită ajutor
Cookies