Vești bune pentru bucureștenii care își petrec vacanțele pe Valea Prahovei. Au început lucrările la Centura Comarnic și autoritățile speră să fie gata într-un an

06 nov. 2023
1162 Afișari
Vești bune pentru bucureștenii care își petrec vacanțele pe Valea Prahovei. Au început lucrările la Centura Comarnic și autoritățile speră să fie gata într-un an
Vești bune pentru bucureștenii care își petrec vacanțele pe Valea Prahovei. Au început lucrările la Centura Comarnic și autoritățile speră să fie gata într-un an | Sursa foto: Facebook - Cristian Pistol

Vești bune pentru bucureștenii care își fac vacanțele la munte. Lucrările la Centura Comarnic din județul Prahova au început luni, 6 noiembrie. La eveniment a fost prezent și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Tronsonul urmează să aibă o lungime de 6 kilometri și va putea fi parcurs în 4 minute.

Au început lucrările la Centura Comarnic

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, a declarat că speră ca peste un an să se poată circula pe acest drum.

Construcţia Centurii Comarnic a debutat pe o rută paralelă cu DN 1, astfel că nu va perturba, iarna aceasta, de sărbători, traficul în zonă. Legăturile cu DN 1 vor fi realizate la finalul lucrării, informează Consiliul Județean, transmite Agerpres.

Varianta ocolitoare a orașului Comarnic, care va avea o lungime de aproximativ 6 kilometri, este construită pentru ca autoturismele să circule pe aceasta cu o viteză de 90 km/oră, ceea ce înseamnă că va putea fi parcursă în 4 minute.

În prezent, pe DN 1, pe porțiunea care trece prin Comarnic, valorile de trafic înregistrate în perioada sărbătorilor și a weekend-urilor sunt situate între 35.000 și 40.000 de autovehicule/zi, la o viteză medie de 30 km/h.

În plus, în Comarnic există mai multe puncte de gâtuire a traficului (treceri de pietoni, parcări în zona centrală și intersecții) care afectează direct traficului rutier, pe acest sector formându-se cozi de autovehicule pe o lungime de aproximativ 7-8 kilometri.

Președintele CJ a transmis mai multe informații și despre exproprieri, această parte rumând să fie încheiată până la sfârșitul anului.

Avem o zonă unde avem situația juridică legală în regulă și până la sfârșitul anului încheiem și cu restul exproprierilor. Deocamdată, noi începem și suprapunem tot felul de activități.

Proiectul Centurii Comarnic a fost inițiat de Consiliul Județean Prahova și este finanțat de Ministerul Transporturilor, prin CNAIR din Programul Operațional Transporturi 2021-2027.

Sursa foto: Facebook - Cristian Pistol
Sursa foto: Facebook – Cristian Pistol

Proiectul presupune și construirea a trei poduri noi

Centura va ocoli orașul Comarnic și DN 1 prin vest. Proiectul presupune și construirea a trei poduri noi, dar și dublarea podului peste râul Prahova aflat pe DJ 101R.

Totodată, se va construi un pasaj peste râul Prahova și calea ferată Ploiești-Brașov. La intersecțiile cu DN 1, sunt prevăzute sensuri giratorii dimensionate astfel încât să preia traficul actual care va proveni de pe Centura Comarnic și din Comarnic.

Noua Centură va servi ca drum de descărcare a viitoarei autostrăzi.

Licitația pentru acest obiectiv de investiții a fost câștigată de asocierea SC Frasinul SRL (lider) – SC Artehnis SRL, valoarea ajungând la 236.740.000,00 lei fără TVA.

CJ Prahova este în etapa finală de evaluare a ofertelor depuse la licitația pentru construcția Centurii Azuga-Bușteni, acesta fiind un alt proiect care va descongestiona traficul pe Valea Prahovei.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies