Decizie importantă luată de STB. Se reintroduce temporar linia de autobuz 780 din cauza lucrărilor la calea ferată între Gara Basarab și Aeroportul Otopeni

12 sept. 2021
349 Afișari
Decizie importantă luată de STB. Se reintroduce temporar linia de autobuz 780 din cauza lucrărilor la calea ferată între Gara Basarab și Aeroportul Otopeni
Vești bune pentru bucureșteni. STB reintroduce temporar linia de autobuz 780 din cauza lucrărilor la calea ferată între Gara Basarab și Aeroportul Otopeni. Sursa foto: Digi24

Societatea de Transport București (STB) a anunțat că linia de autobuz 780 va fi reintrodusă între Gara Otopeni și Aeroportul Otopeni, pentru a înlocui trenul de pe această rută, care va fi oprit temporar din cauza unor lucrări de modernizare a căii ferate.

Societatea de Transport București (STB) anunță că va reintroduce în circulație linia de autobuz 780, pe tronsonul dintre Gara Basarab și Aeroportul Otopeni, la mai puțin de 6 săptămâni de la retragerea acesteia.

Care este motivul pentru care STB reintroduce linia 780

Motivul pentru care oficialii STB au decis reintroducerea pe traseu a acestei linii este dat de nevoia unui mijloc de transport pentru călătorii care circulă pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Otopeni, după ce lucrările de modernizare a căii ferate pe acest traseu au dus la suspendarea mersului trenurilor, potrivit Realitatea.

Linia de autobuz 780 va fi din nou funcțională începând cu ziua de luni, 13 septembrie, până vineri, 17 septembrie, în intervalul orar 09:30 – 13:50, adică între orele în care circulația feroviară se suspendă pentru a se efectua lucrări. În acest timp, autobuzele de pe linia 780 vor circula la intervale de circa 30 de minute, între terminalele „Gara Basarab” și „Aeroport Henri Coandă”.

Pe acst traseu, autobuzele vor opri în 11 stații pe sensul de mers spre aeroport, respectiv 10 stații pe sensul către Gara Basarab, după cum urmează: Gara de Nord, Calea Griviței, Bd. Mărăști, Piața Presei, Șos. București-Ploiești, Aeroport Băneasa, Șos. București-Ploiești, Calea Bucureștilor.

Este bine de știut faptul că pentru această linie sunt valabile toate biletele și abonamentele aflate deja în vigoare pe celelalte linii STB, astfel că nu trebuie să vă îngrijorați din această privință.

Linia 780 a fost desființată începând cu data de 1 august

Linia de autobuz 780, care făcea legătura între Gara Basarab și Aeroportul Otopeni, a fost desființată de autorități de pe data de 1 august 2021, pe motivul existenței trenului pe aceeași rută. Trenurile fac legătura între Gara de Nord și Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni la o frecvență de 40 de minute, cu program non-stop și o durată a călătoriei de 20-25 de minute, potrivit Transport Public București – Ilfov.

Tot atunci, TPBI a explicat că linia 780 va putea fi repusă în funcțiune temporar în cazul în care circulația trenurilor între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni va fi întreruptă.

Cookies