Veşti bune pentru bucureşteni: Nu cresc taxele şi impozitele în 2012

de:
02 nov. 2011
0 Afișari
Veşti bune pentru bucureşteni: Nu cresc taxele şi impozitele în 2012

„Propun menţinerea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2012 la nivelul celor stabilite în anul 2011, cu excepţia celor prevăzute de O.G 301/2011 pentru modificarea şi completarea Legii 57/2003, privind Codul Fiscal, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale referitoare la calculul impozitului datorat de persoanele juridice”, precizează primarul general, Sorin Oprescu, în expunerea de motive.

În cazul unei clădiri care nu a fost reevaluată, cota impozitului va fi între 10% şi 20% pentru clădirile care nu au fost reevaluate în ultimii trei ani anteriori anului fiscal de referinţă, şi între 30 şi 40% pentru clădirile care nu au reevaluate în ultimii cinci ani anteriori anului fiscal de referinţă.

Bonificaţia pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, a impozitul pe teren, precum şi pentru impozitul asupra mijloacelor de transport, acordată pentru persoanele fizice, va fi menţinută la nivelul anului 2011, respectiv 10%.

Primăriile Sectoarelor 2 şi 6 vor să crească taxele şi impozitele

La realizarea proiectului de hotărâre privind nivelul taxelor şi impozitelor în 2012, Primăria Capitalei a solicitat şi opiniile primăriilor de sector. Astfel, Direcţia Venituri de la Sectorul 2 „consideră oportună majorarea cu 20% a impozitelor şi taxelor, reinstituirea taxei hoteliere, Serviciul Public pentru Finanţe Publice Locale Sector 6 propunea majorarea cu 20% a taxei pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară şi taxa pentru utilizarea locurilor publice pentru activitatea de comercializare a produselor alimentare şi nealimentare (inclusiv comercializarea de flori)”.

Cei de la sectorul 4 au lăsat această decizie la latitudinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în timp Primăriile sectoarelor 1, 3 şi 5 nu au transmis niciun răspuns.

Pentru a intra în vigoare, acest proiect de hotărâre va trebui mai întâi adoptat de consilierii generali.

Cookies