Vești bune pentru bucureșteni: Lucrările pentru „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” vor începe în curând

24 feb. 2023
1077 afișări
Vești bune pentru bucureșteni: Lucrările pentru „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” vor începe în curând
Vești bune pentru bucureșteni: Lucrările pentru „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” vor începe în curând. Sursa foto: Agerpres

„Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” devine realitate, anunță viceprimarul Horia Tomescu. Municipalitatea urmează să dea ordinul pentru începerea lucrărilor din zonă.

În curând vor începe lucrările pentru „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta”

Horia Tomescu a anunțat că a fost realizată achiziția pentru Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții în cadrul proiectului “Reabilitare spații verzi Bulevardul Regina Elisabeta-Coroana verde pentru Regina Elisabeta”. Astfel că, urmează să fie emis ordinul de începere pentru lucrările din zonă.

Care sunt cele trei etape ale proiectului:

  • prima etapă – ridicări topografice, studiu geotehnic, documentație obținere certificate de urbanism;
  • etapa a doua – studiu peisagistic și dendrologic, realizare concept general al amenajării;
  • a treia etapă – documentație de avizare a lucrărilor de intervenție, asistență și consultanță de specialitate din partea proiectantului pe perioada de avizare și aprobare a documentațiilor.

A câștigat proiectul de bugetare participativă

Realizat de ONG-ul „Străzi pentru Oameni”, proiectul “Reabilitare spații verzi Bulevardul Regina Elisabeta-Coroana verde pentru Regina Elisabeta” a câștigat în anul 2022 proiectul de bugetare participativă al Municipalității.

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București a fost desemnată să efectueze toate demersurile care sunt necesare pentru implementarea acestui proiect.

Proiectul propune:

  • reabilitarea alveolelor verzi;
  • completarea cu arbori în alveolele care sunt libere, acolo unde copacii s-au uscat sau au fost tăiați.

„Dorim să încurajăm plimbările pietonale în zonă și prin implementarea acestui proiect să susținem, totodată, activitățile din zonă: micile business-uri, restaurantele sau expozițiile de la parterul blocurilor”, declară Horia Tomescu într-o postare pe Facebook.

Sursa foto: Facebook/ Horia Tomescu
Sursa foto: Facebook/ Horia Tomescu

In memoriam George Vasiliu

Proiectul este realizat în memoria lui George Vasiliu, fondator al „Străzi pentru oameni” și cel mai tânăr consilier local din USR, care a murit la începutul acestui an la vârsta de doar 26 de ani. Tânărul a suferit de o boală incurabilă, descoperită într-un stadiu avansat.

„George era optimist, motivat, și încrezător că putem reuși orice ne propunem.
Datorită acestor calități ale lui, am reușit să facem din proiectul „Coroana Verde pentru Elisabeta” unul câștigător la concursul de Bugetare Participativă Primăria Municipiului București. Cu siguranță este unul din proiectele pe care George își dorea să le vadă realizate”, transmiteau colegii săi, la data de 2 ianuarie 2023, pe pagina de Facebook „Străzi pentru Oameni”.

Cookies