Vești bune pentru bucureșteni chiar în ziua de Paște. CSU relaxează măsurile din Capitală după ce incidența a scăzut sub 3 UPDATE

02 mai 2021
435 afișări
Vești bune pentru bucureșteni chiar în ziua de Paște. CSU relaxează măsurile din Capitală după ce incidența a scăzut sub 3 UPDATE

Vești bune pentru bucureșteni în ziua de Paște, după ce Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Capitală a decis astăzi relaxarea restricțiilor din București după ce incidența cazurilor a scăzut sub 3 timp de două zile la rând.

UPDATE:

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis relaxarea mai multor măsuri impuse în Capitală în contextul pandemiei de coronavirus, după ce incidenţa îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, a ajuns duminică la 2,62 cazuri la mia de locuitori.

Știre inițială:

Capitala s-ar putea relaxa de luni, 3 mai, în a două zi de Paște, după ce oficialii orașului se reunesc astăzi, într-o ședință a comitetului pentru situații de urgență, în care ar urma să decidă ridicarea unor restricții, după ce incidența a coborât, de două zile, sub 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Ședința a început la ora 11

Şedinţa CMS Bucureşti va avea loc la ora 11:00 și se va desfăşura online, a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica, citat de Agerpres.

El a adăugat că în cadrul şedinţei se va discuta despre redeschiderea sălilor de spectacole şi a restaurantelor, în condiţiile în care, începând de vineri, rata de incidenţă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut sub trei la mia de locuitori.

„Şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va avea loc la ora 11,00, online. După cum am precizat şi până acum, vor fi discutate două lucruri, şi anume sălile de spectacol şi restaurantele deschise la interior în proporţie de 30 la sută din numărul de locuri disponibile. Deschiderea sălilor de spectacol şi a restaurantelor la interior este scenariul din hotărârea de guvern”, a precizat prefectul Capitalei.

Decizia întră în vigoare de la ora 00.00

Hotărârea care va fi adoptată de CMSU Bucureşti va intra în vigoare luni, la ora 00,00.

„Fiecare se poate organiza de luni în colo să deschidă sălile de spectacol şi restaurantele la interior şi doar în proporţie de 30%”, a mai spus prefectul Capitalei.

Bucureştiul a înregistrat sâmbătă 2,86 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua anterioară, când s-a înregistrat o incidenţă de 2,98 cazuri.

Cookies