Vești bune pe Ilfov înainte de Paște. Mai multe localități au ieșit deja din carantină de miercuri seară, de la 22.00

22 apr. 2021
259 Afișari
Vești bune pe Ilfov înainte de Paște. Mai multe localități au ieșit deja din carantină de miercuri seară, de la 22.00

Vești bune pentru locuitorii mai multor localități din Ilfov înainte de Paște. Acestea au ieșit din carantină după ce numărul cazurilor s-a împuținat în ultima vreme. Decizia a fost luată deja de Prefectura Ilfov.

Baloteşti, Mogoşoaia, Ştefăneştii de Jos, Gruiu şi Snagov ies din carantină miercuri, de la ora 22,00, potrivit unor comunicate ale Prefecturii Ilfov.

Carantina ridicată în mai multe localități din Ilfov

În urma evaluării analizelor de risc ale comunităţilor din comunele Baloteşti, Mogoşoaia şi Ştefăneştii de Jos, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare a instituirii/ridicării carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată măsura de ridicare a carantinei pentru cele trei localităţi.

De asemenea, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov de miercuri au fost adoptate hotărârile de încetare a măsurii de carantină zonală pentru Gruiu şi Snagov, transmite Agerpres.

La cât a ajuns incidența cazurilor

Incidenţa COVID-19 la mia de locuitori este miercuri de 4,05 în Baloteşti, 4,24 în Mogoşoaia, 4,16 în Ştefăneştii de Jos, 5,65 în Gruiu şi 4,63 în Snagov.

Localităţile Baloteşti, Mogoşoaia, Snagov şi Ştefăneştii de Jos au intrat în carantină pe 24 martie pentru o perioadă de 14 zile. Din 7 aprilie măsura a fost prelungită cu două săptămâni pentru Baloteşti, Snagov şi Ştefăneştii de Jos şi cu şapte zile pentru Mogoşoaia. Din 14 aprilie carantina a mai fost prelungită cu o săptămână pentru Mogoşoaia, potrivit comunicatului Prefecturii Ilfov.

Cookies