Vești bune în Ilfov. Mai multe localități scapă de carantină înainte de Paște. Prefectura Ilfov a anunțat ultimele măsuri

27 apr. 2021
119 Afișari
Vești bune în Ilfov. Mai multe localități scapă de carantină înainte de Paște. Prefectura Ilfov a anunțat ultimele măsuri

Prefectura Ilfov a anunțat ridicarea măsurii de carantină în localitățile Corbeanca, Bragadiru, Ciorogârla și Măgurele începând de luni seara, de la ora 22.00. De asemenea, Clinceni a scăpat de carantină de marți dimineața.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat o hotărâre privind încetarea măsurii de carantină zonală pentru comuna Corbeanca, cu satele aparținătoare Corbeanca, Ostratu, Petrești și Tamași.

De asemenea, a fost avizată măsura de ridicare a carantinei și pentru localitățile Bragadiru, Ciorogârla și Măgurele. Măsurile intră în vigoare luni, de la ora 22.00, pentru toate cele patru localități.

Incidenţa Covid-19 la mia de locuitori este luni de 4,68 în Corbeanca, 3,86 – în Ciorogârla, 3,75 – în Bragadiru şi 3,37 – în Măgurele.

Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele au intrat în carantină pe 22 martie pentru o perioadă de 14 zile. Măsura a fost prelungită din 5 aprilie cu două săptămâni şi din 19 aprilie cu şapte zile.

Bragadiru a intrat în carantină pe 15 martie pentru 14 zile. Măsura a fost prelungită din 29 martie pentru două săptămâni şi din 12 aprilie pentru alte 14 zile.

Clinceni iese din carantină marți

Localitatea Clinceni iese din carantină marţi dimineaţă, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov transmis AGERPRES.

În urma evaluării analizei de risc a comunităţii din comuna Clinceni, înaintată de DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată măsura de ridicare a carantinei zonale pentru comuna Clinceni, judeţul Ilfov, începând de marţi, ora 5,00.

Incidenţa COVID-19 la mia de locuitori este luni de 2,91 în Clinceni.

Clinceni a intrat în carantină pe 9 martie, pentru 14 zile. Măsura a fost prelungită cu câte două săptămâni din 23 martie şi din 6 aprilie, iar din 20 aprilie, pentru şapte zile.

Cookies