Vești bune despre pacienții de la Colectiv transferați în Belgia

de:
27 nov. 2015
0 Afișari
Vești bune despre pacienții de la Colectiv transferați în Belgia

Serge Jennes, seful de serviciu „Arṣi” de la spitalul Militar din Bruxelles ṣi asistentul Patrick Persoons au susṭinut joi 26 noiembrie o conferinṭᾰ de presᾰ pentru a anunṭa câteva veṣi bune, informează RFI.ro.

In 7 noiembrie când pacienṭii au ajuns în Belgia , trei dintre ei au fost internaṭi în terapie intensivᾰ. Acum unul a pᾰrᾰsit acest serviciu.

Toṭi au suferit mai multe operaṭii pentru grefe de piele. Unul este în afara pericolului în ceea ce priveṣte infecṭiile ṣi poate pᾰrᾰsi spitalul în curând. Pentru ceilalṭi însᾰ riscul rᾰmâne ridicat.

Cu excepṭia unui singur pacient, care se aflᾰ mai departe sub anestezie, ceilalṭi pot comunica cu echipa medicalᾰ, ceea ce faciliteazᾰ îngrijirile. Comunicarea se petrece în limba englezᾰ.

Arsurile pulmonare, care au fost un factor de stres la începutul spitalizᾰrii, sunt acum aproape vindecate.

Majoritatea pacienṭilor necesitᾰ însᾰ în continuare câteva luni se spitalizare . Echipa medicalᾰ -doctori, asistenṭi, kinetoterapeuṭi, psihologi – o micᾰ armatᾰ de îngrijitori – sunt bucuroṣi de aceste veṣti dar ṣi puṭin îngrijoraṭi pentru viitor.

„Sunt tineri, de accea suntem foarte emotivi dar avem ṣi dorinṭa de a îi reda vieṭii civile, spunea anestezistul Serge Jennes.” Pentru un tânᾰr de 41 de ani sau de 15 ani trebuie sᾰ ne batem, chiar dacᾰ viaṭa lor nu va mai fi aceaṣi apoi, ei pot regᾰsi ceva din calitatea vieṭii de dinainte.”

Problema se situeazᾰ în jurul autonomiei pe care aceṣti oameni o vor mai avea, nu atât privind refacerea pielii, cât miṣcarea articulaṭiilor. Pentru a putea mânca sau a se spᾰla singuri, articulatiile mâinilor au nevoie de refacere.

Cookies