Vestea momentului în București! Încep procedurile de înlocuire a reţelei de termoficare din Capitală

18 ian. 2021
100 afișări
Vestea momentului în București! Încep procedurile de înlocuire a reţelei de termoficare din Capitală

Primarul General, Nicusor Dan, a susţinut luni, 18 ianuarie, o conferinţă de presă în care a anunţat că încep procedurile de înlocuire a reţelei de termoficare din Bucureşti, o parte din fonduri proprii, o parte din bani europeni.

Primarul General, Nicusor Dan, a vorbit despre începerea procedurilor de înlocuire a rețelei de termoficare din Capitală.

Anunțul lui Nicușor Dan

“Începem procedurile de înlocuire sistematică a reţelei de termoficare! Este vorba despre 60 km de reţea din fonduri proprii – aproximativ 90 de milioane de euro, iar alţi 200 km îi vom reabilita din fonduri europene, aproximativ 300 de milioane de euro.

Fiind vorba despre un volum foarte mare de lucrări, intenţionăm să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane, cu mai multe companii, astfel încât şantierele să dureze cât mai puţin.

Mesajul nostru e că avem nevoie de toate firmele serioase din piaţa românească şi probabil europeană, pentru că va fi o licitaţie internaţională. Vom schimba modul de lucru. Vom plăti la timp. Vom cere fiecăruia dintre constructori să respecte strict graficele de execuţie”, a explicat primarul.

PMB invită la discuţii firmele de construcţii

Primarul General a explicat că în luna februarie se va organiza o licitaţie de amploare şi că vor începe discuţiile pe marginea caietelor de sarcini, în transparenţă totală.

„Vrem să anticipăm de pe acum problemele care pot să apară şi să le rezolvăm de la nivelul caietelor de sarcini, astfel încât să nu fim în situaţia să ne confruntăm cu aceste probleme în momentul în care suntem cu şantierele începute. De aceea, o să avem mâine, marţi, 19 ianuarie, o primă discuţie cu constructorii. O a doua discuţie cu constructorii va avea loc marţi, 26 ianuarie.

Pentru întâlnirea de mâine am chemat opt mari firme de construcţii, toate au confirmat, dar discuţia nu este limitată la aceste opt companii. Atât discuţia de săptămâna aceasta, cât şi discuţia de săptămâna viitoare vor fi deschise pentru firmele serioase de construcţii din România.

Cei care doresc să participe la aceste discuţii sunt rugaţi să trimită un mesaj, email, telefon, adresă scrisă către Primăria Capitalei, Cabinetul Primarului General şi noi vom face invitaţiile pentru aceste discuţii”, a mai spus Nicușor Dan, potrivit unui anunț făcut pe Facebook.

Cookies