Vestea care ne-a luminat ziua! Se repară sistemul de iluminat din parcurile centrale ale Bucureștiului. LISTA acestora

15 sept. 2022
307 Afișari
Vestea care ne-a luminat ziua! Se repară sistemul de iluminat din parcurile centrale ale Bucureștiului. LISTA acestora

Odată cu scăderea luminii naturale și intrarea în anotimpurile reci, bucureștenii vor să fie în siguranță în parcuri și la lăsarea întunericului.

Municipalitatea Bucureștiului a anunțat, astăzi, că a început un amplu proces de înlocuire a sistemului de iluminat din parcurile aflate în administrare sa, iar majoritatea sunt în centrul Bucureștiului. ALPAB, compania municipalității pentru întreținerea parcurilor, este responsabil pentru 9 parcuri mari din București.

Primul unde se intervine la sistemul de iluminat este Parcul Carol I, care, de altfel, după votul din august al Consiliul General urmează să fie reabilitat complet, iar lucrările totale vor dura aici trei ani.

Lucrările de reparații din prezent, de la sistemul de iluminat, sunt conduse de Direcția de Servicii Publice a Primăriei Municipiului Bucureşti în colaborare cu Compania Municipala Iluminat Public Bucuresti, a precizat viceprimarul Horia Tomescu (USR).

”Sistemul de iluminat reprezintă o prioritate și este o parte integrată a programului de reabilitare pentru parcurile Administrației Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.”, a menționat acesta.

Aceste reparații vor fi extinse în toate parcurile aflate în Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

În afară de Parcul Carol I, celelalte parcuri aflate în administrarea ALPAB sunt: Parcul Regele Mihai I (fost Herăstrău), Parcul Cișmigiu, Parcul Floreasca, Parcul Tineretului, Parcul Circului de stat, Parcul Bordei, Parcul Izvor și Parcul Unirii.

”Astfel, vom beneficia de parcuri bine luminate și, în același timp, mai sigure pentru activități de recreere sau pentru timpul liber petrecut în natură.”, mai spune Horia Tomescu, viceprimar cu atribuții pe zona de parcuri și sistemul sanitar din București.

În afară de sistemul de iluminat, municipalitatea va intra în 4 parcuri din București unde va reabilita locurile de joacă. Întreaga listă poate fi găsită AICI.

Îți recomandăm și:

Cookies