Veste proastă pentru suporterii giuleşteni. Rapidul, scos la vânzare prin executare silită

de:
03 mai 2016
1 Afișari
Veste proastă pentru suporterii giuleşteni. Rapidul, scos la vânzare prin executare silită

Astfel, acțiunile sunt executate în contul unei datorii a lui Valerii Moraru către Marfin Bank România, care vrea să recupereze suma de 1,17 milioane de lei. De notat că împrumutul provine din 2008. Executarea silită a fost încuviințată în 2015, iar anul acesta a fost stabilit prețul de piață, scrie lipovan.ro.

Suma de pornire a licitației este de 1,17 milioane lei. Aceasta va avea loc pe data de 16 mai, mai exact 1.171.030 lei, corespunzător unui preț de 0,77 de lei pe acțiune, totalul reprezentând 27,3935% din acțiunile de la Rapid. 0,77 de lei este prețul de piață al acțiunilor, valoarea nominală fiind de 2 lei pe acțiune.

Cu toate acestea, problema este și mai serioasă de atât. Dacă nu se găsește nimeni care să vrea doar 27% din acțiuni, dacă nu se va atinge suma necesară, vor fi scoase la vânzare până la 94% din acțiunile Rapidului, adică toate acțiunile lui Valerii Moraru. Prin urmare, suma de pornire va fi ulterior de 75% din cea iniţială şi se va adjudeca la preţul cel mai mare oferit, adică preţul poate să scadă semnificativ. Mai mult, se vinde doar pachetul integral de acțiuni, însă mai mulți cumpărători se pot asocia pentru a le achiziționa.

Cookies