Veste grozavă despre Parcul Grozăvești. Ciprian Ciucu: O suprafață de 11.400 mp poate reveni în administrarea Primăriei S6, deja îmi imaginez ce facem aici

19 oct. 2022
515 Afișari
Veste grozavă despre Parcul Grozăvești. Ciprian Ciucu: O suprafață de 11.400 mp poate reveni în administrarea Primăriei S6, deja îmi imaginez ce facem aici

O suprafață de 11.400 de metri pătrați din Parcul Grozăvești poate să revină în administrarea PS6, anunță Ciprian Ciucu. Astfel, PS6 va amenaja un parc în acel loc.

Ciprian Ciucu, veste grozavă pentru Parcul Grozăvești

Mii de bucureșteni și zeci de ONG-uri luptă de ceva vreme pentru salvarea și reîntregirea acestui „plămân verde” din București. În septembrie, membrii Grupului de inițiativă civică „Pentru locuri de joacă și spații verzi în Grozăvești” au trimis o scrisoare deschisă către Primarul Capitalei, Nicușor Dan și către membrii Consiliului General al Municipiului București.

Iată că apar rezultate. Primarul Sectorului 6 a anunțat miercuri, 19 octombrie:

„O veste excelentă pentru locuitorii cartierului Grozăvești”, transmite Ciprian Ciucu.

În urma demersurilor făcute, o suprafață de 11.400 de metri pătrați din Parcul Grozăvești poate reveni în administrarea Primăriei Sectorului 6, pentru a amenaja un parc, atât de necesar acestei zone aglomerate.

În anul 2016, acest teren a fost dat în administrarea SRI (Serviciul Român de Informații) pentru că instituția dorea să construiască un spital. Ciprian Ciucu a primit răspunsul SRI:

„Avem astăzi răspunsul SRI cum că nu va mai construi un spital pe acest teren, deci este practic eliberat de sarcina care i-a fost inițial prevăzută”, anunță primarul Sectorului 6 pe Facebook.

Ciprian Ciucu: Deja mi-l imaginez!

Consiliul Local S6 a cerut Primăriei Capitalei, printr-o hotărâre, să înceapă demersurile pentru a reintra în posesia acestui teren pe care să-l dea în administrarea Primăriei Sectorului 6, astfel încât să fie amenajat un parc pentru bucureștenii din cartierul Grozăvești.

O altă veste bună: proiectul va fi pe ordinea de zi din luna octombrie a CGMB și va fi votat.

Când acest pas se va finaliza, Primăria Capitalei va începe procesul de reluare în posesie, dar va avea nevoie și de acceptul Guvernului, printr-o Hotărâre de Guvern. Ciprian Ciucu anunță ca va face toate demersurile politice necesare pe lângă Guvern pentru a sprijini Primăria Capitalei în acest proces.

„Acum, cu albastru este terenul de 1,14 hectare pe care îl putem primi înapoi și cu portocaliu suprafața întregului parc pe care-l putem amenaja!! În timp ce scriu aceste rânduri am un mare zâmbet pe față, deja mi-l imaginez! Va fi în jur de 2,5 hectare care se adaugă deja unor alte zeci de hectare pe care le-am redat comunității Sectorului 6.

Cu diligență, calm și înțelegere se pot rezolva multe”, conchide edilul.

Cookies