Veste bună pentru suporteri. Sunt șanse ca la meciurile EURO 2020 de la București să fie permis accesul pentru 50% din capacitatea Arenei Naționale

09 mai 2021
104 Afișari
Veste bună pentru suporteri. Sunt șanse ca la meciurile EURO 2020 de la București să fie permis accesul pentru 50% din capacitatea Arenei Naționale

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarant că sunt șanse ca la meciurile EURO 2020 de la București să fie permis accesul pentru 50% din capacitatea Arenei Naționale.

Eduard Novak a declarat sâmbătă că există o şansă ca numărul spectatorilor pe stadioane la Euro 2020 să crească până la 50%, menţionând însă că pentru acest lucru trebuie găsită varianta care să confere siguranţa necesară celor prezenţi.

În acest moment, România și-a asumat accesul pentru 25% din capacitatea stadionului.

”Eu cred că am avea şi o şansă să creştem până la 50% numărul spectatorilor – deocamdată, avem 25%. Toţi suntem optimişti. Acum, să găsim nişte formule – ori vaccin, ori testat – care să ne dea şi siguranţă, dar să ne bucurăm şi de sport” a spus Novak, citat de Agerpres.

El şi-a exprimat speranţa că după 1 iunie spectatorii vor putea reveni pe stadioane, menţionând că toată lumea îşi doreşte acest lucru.

Capitala va fi gazdă, conform UEFA, pentru 4 confruntări de la turneul final: trei meciuri din Grupa C și un meci din optimile de finală.

Meciurile EURO 2020 de la București:

  • 13 iunie, Grupa C: Austria – Macedonia de Nord, pe Arena Națională
  • 17 iunie, Grupa C: Ucraina – Macedonia de Nord, pe Arena Națională
  • 21 iunie, Grupa C: Ucraina – Austria, pe Arena Națională
  • 28 iunie, un meci din optimile de finală, pe Arena Națională

Primul meci care se va disputa la București va fi duminică, pe 13 iunie, la doar două zile după startul Euro 2020. Austria va juca cu Macedonia de Nord. Meciul urmează să aibă loc de la ora 18.00.

Pe 17 iunie va veni rândul Ucrainei să evolueze la București, cu Macedonia de Nord. Partida e programată la ora 15:00.

Ultimul meci din faza grupelor care se va disputa la București va fi pe 21 iunie, între Ucraina și Austria, de la ora 18:00.

Dacă faza grupelor nu promite meciuri cu adversari de calibru pe Național Arena, în schimb în optimi am putea vedea doi granzi din fotbalul european.

Bucureștiul a primit a șasea optime de finală. În aceasta  se va întâlni locul 1 din grupa F cu locul 3 din grupa A, B sau C. Din Grupa F fac parte Portugalia, Franța și Germania, iar cel puțin una dintre acestea ar putea evolua la București în optimi.

Meciul va avea loc pe 28 iunie, de la ora 21:00.

Cookies