Veste bună pentru românii cu credite la bancă. Ce se întâmplă cu ratele

07 ian. 2021
23 Afișari
Veste bună pentru românii cu credite la bancă. Ce se întâmplă cu ratele

Valoarea indicelui ROBOR, de care depinde evoluția ratelor la banci, a scăzut semnificativ, conform ultimei actualizări a acestuia.

În urmă cu două zile valoarea indicelui ROBOR era de 2%, dar după mai multe scăderi consecutive, acesta a ajuns la 1.85%, potrivit evz.ro.

Cotația ROBOR la trei luni

Cotația din ziua de miercuri a indicelui ROBOR a fost de 1.85%, față de cotația din ziua de marți, care a fost 1.91%. Trendul de scădere a indicelui ROBOR este unul constant, el înregistrându-se de câteva zile. Luni, 4 ianuarie 2021, valoarea ROBOR era de 2.01%, iar în două zile a avut loc o scădere de peste 8%, potrivit BNR.

Acum un an de zile, în data de 6 ianuarie 2020, valoarea ROBOR la trei luni era de 3.19%, scăderea fiind observabilă, chiar dacă România a trecut printr-o perioadă grea cauzată de pandemia de coronavirus.

Ce este indicele ROBOR?

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata dobânzii la care băncile care contribuie la calcularea acestui indice sunt dispuse să ofere împrumuturi sub formă de depozite în lei celorlalte bănci contributoare. Cu alte cuvinte, ROBOR este rata cu care o bancă este dispusă să împrumute alte bănci.

Cookies