LA MINE-N CARTIER

Veste bună pentru locuitorii Sectorului 3. Aceștia vor putea să facă sport pe terenurile școlilor din sector începând cu 1 octombrie. Ce reguli trebuie să respecte

Locuitorii Sectorului 3 vor putea să facă sport și mișcare chiar în curțile școlilor din apropierea casei, potrivit deciziei luate luni, 13 septembrie, de Consiliul Local Sector 3. Aceste activități se vor desfășura însă doar după un program deja stabilit și cu o serie de reguli pe care cetățenii trebuie să le respecte, adaptate la fiecare categorie de vârstă.

Locuitorii Sectorului 3 vor putea face sport în apropierea caselor, potrivit ultimei decizii luate de Consiliul Local Sector 3. În ședința de luni, 13 septembrie, consilierii au adoptat un proiect de hotărâre ce prevede deschiderea terenurilor de sport în aer liber și a spațiilor de recreere din curțile școlilor pentru activități sportive și de recreere, potrivit G4media.

Hotărârea privind această inițiativă a fost adoptată cu 30 de voturi „pentru” din parea consilierilor. Mai mult, această inițiativă a fost lăudată de președintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, dar și de Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj.

Între ce ore vor putea locuitorii Sectorului 3 să facă sport în curțile școlilor

Consilierii au convenit asupra unui regulament care prevede accesul locuitorilor din Sectorul 3 în curțile școlilor la cel puțin o oră după ce toți elevii au încheiat cursurile, examenele, olimpiadele, concursurile sau festivitățile. De asemenea, pe lângă programul de învățământ obligatoriu, unitatea de învățământ trebuie să își încheie și celelalte activități extracuriculare înainte ca locuitorii Sectorului 3 să poată veni pentru a face sport.

De asemenea, spațiile recreative în aer liber ale școlilor vor fi deschise până la ora 20:00 în sezonul de iarnă (1 noiembrie – 31 martie), și până la ora 22:00 în sezonul de vară (1 aprilie – 31 octombrie). Desigur, acest program se poate modifica astfel încât activitățile să poată să aibă loc în condiții de lumină naturală. Pentru terenurile de sport care sunt dotate cu instalație de nocturnă programul durează până la ora 22:00, indiferent de anotimp.

Mai mult, în zilele de weekend și în vacanțe programul se împarte în două perioade: între orele 9:30 – 13:00 şi 16:00 – 20:00, respectiv 22:00, pe terenurile fără instalație de nocturnă, în funcție de anotimp. Desigur, zilele în care au loc evenimente precum examenele, olimpiadele, concursurile, festivităţile sau alte activităţi din unitatea de învăţământ sau organizate de autoritatea locală vor avea un program modificat în funcție de orarul acestor evenimente ce se bucură, firește, de prioritate.

Ce reguli trebuie să respecte cetățenii

Locuitorii trebuie să respecte în primul rând o serie de reguli simple, de bun simț în spațiul public. Aceștia nu pot fuma, nu pot consuma băuturi alcoolice și nu pot mânca semințe pe terenurile de sport ale școlilor.

De asemenea, copiii cu vârste sub 10 ani vor fi însoțiți în permanență de un aparținător adult ce va trebui să îi supravegheze. Mai mult, acesta va răspunde pentru acțiunile minorului.

Între timp, copiii cu vârste între 10 și 14 ani trebuie să aibă la ei un număr de telefon al unui părinte sau al unui reprezentant legal care poate fi contactat de agenții de pază în caz de urgență.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button