Veste bună pentru cei care au CREDITE în franci elveţieni. Ar putea plăti creditele în lei

de:
13 sept. 2014
0 Afișari
Veste bună pentru cei care au CREDITE în franci elveţieni. Ar putea plăti creditele în lei

Femeia este director în cadrul unei sucursale bancare din Galați. În urmă cu doi ani, ea a dat în judecată banca de la care luase un împrumut de peste 150 de mii de franci elvețieni, informează realitatea.net.

Deși, în premieră, a câștigat în cadrul Tribunalului Galați, femeia trebuie să mai treacă de un impas pe 25 septembrie, atunci când se va judeca revizuirea, adică o cale extraordinară de atac la care au apelat juriștii băncii în cauză.

„Tribunalul Galaţi a admis recursul formulat de reclamantă şi a obligat o bancă din România să convertească creditul acordat reclamantei la cursul franc elveţian – leu românesc la data acordării creditului, acest curs majorat cu un procent de 10%. Acesta a fost dată în baza deciziei Curţii Europene de Justiţie nr c26/13 din 30 aprilie 2014. Împotriva deciziei civile a fost formulată o cerere de revizuire de către bancă, iar pe 1.09.2014 Tribunalul Galaţi a suspendat punerea în executare a deciziei menţionate anterior pana la solutionarea revizuirii”, a explicat Robert George FLOREA – purtător de cuvânt Tribunalul Galaţi.

Zeci de români sunt în acest moment in situaţia de a da o rată mult mai mare decât în momentul contractării împrumuturilor în franci elveţieni, după ce această monedă s-a apreciat considerabil într-un timp foarte scurt.

Cookies