Veste bună pentru bucureșteni: se deschide Parcul Politehnicii. De notat că are program și reguli stricte

25 mai 2022
5315 Afișari
Veste bună pentru bucureșteni: se deschide Parcul Politehnicii. De notat că are program și reguli stricte
Veste bună pentru bucureșteni: se deschide Parcul Politehnicii. De notat că are program și reguli stricte. Sursa foto: Primăria Sectorului 6

După doi ani de zile, bucureștenii primesc o veste mult așteptată: se deschide Parcul Politehnicii. Ciprian Ciucu a semnat cu rectorul Mihnea Costoiu protocolul prin care publicul va avea acces în campusul Politehnicii.

Se deschide Parcul Politehnicii

Primarul Sectorului 6 a semnat miercuri – 25 mai 2022, împreună cu rectorul UPB Mihnea Costoiu protocolul prin care cetățenii au acces în campusul Politehnicii din Capitală.

Astfel, Ciprian Ciucu anunță că în data de 2 iunie 2022 (joi) se deschide accesul publicului în campusul Universității Politehnica.

Înainte de a da alte detalii, edilul Sectorului 6 ține să sublinieze că: Parcul Politehnicii va rămâne deschis pe o perioadă mai lungă de timp în funcție de comportamentul vizitatorilor.

„Discuțiile pe care le-am purtat în ultimul an și jumătate cu conducerea Politehnicii nu au fost simple și a fost nevoie să vin cu garanții clare că Universitatea și procesul de educație nu vor avea de suferit”, explică Ciprian Ciucu.

Astfel, respectarea regulilor nu se negociază, iar primarul Sectorului 6 îi roagă pe cetățeni să respecte atât programul de vizitare, cât și normele de comportament.

Pe 2 iunie se deschide Parcul Politehnicii. Sursa foto: Primăria Sectorului 6
Pe 2 iunie se deschide Parcul Politehnicii. Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Programul pentru public

Bucureștenii care vor să se recreeze în campusul Politehnicii vor avea de respectat un program fix:

  • de luni până vineri: între orele 6:00-8:00 și orele 17:00-22:00;
  • sâmbătă și duminică: între orele 6:00-22:00;
  • în perioada vacanțelor intersemestriale, dar și a vacanței de vară, programul va fi de luni până duminică, între orele 6:00-22:00.

Accesul pentru vizitatori/terți în Campusul Noul Local al UPB se va face prin:

  • Poartă acces Splai (Splaiul Independenței nr 313),
  • Poartă acces Iuliu Maniu (Iuliu Maniu nr 6).

În ceea ce privește porțile pietonale: Ec. Cezărescu, Gang Metrou (Bd. Vasile Milea), Poartă Precis- Stație STB (Bd. Iuliu Maniu nr 6), accesul bucureștenilor va fi permis în intervalul orar 7:00 până la ora 21:00, de luni – până vineri doar angajaților/studenților universității în baza legitimației.

Primăria Sectorului 6 se va ocupa de întreținerea spațiului prin prezența Poliției Locale și a ADP.

Universitatea Politehnică are aproximativ 60 de hectare, iar majoritatea sunt spații verzi bine întreținute.

Reguli stricte

Important: Vizitatorii nu au voie să intre în Parcul Politehnicii cu animalele de companie, nici cu biciclete, trotinete, scutere, ș.a.m.d.

Nici cu băuturi alcoolice, cu substanțe toxice sau arme de foc, nu au voie cetățenii în parc.

În schimb, bucureștenii au voie să se plimbe pe două roți, dar pe aleile auto – care măsoară 8 kilometri.

„Pentru a limita disconfortul inerent creat universității în urma accesului public, spațiul va putea fi folosit în special pentru plimbare în aer liber”, explică Ciprian Ciucu într-o postare pe Facebook.

Oamenii nu vor avea voie nici să organizeze picnic-uri și grătare, să facă plajă sau să distrugă vegetația, să distrugă mobilierul urban ori să distribuie materiale publicitare sau alte afișe.

Vizitatorii care aleg să intre cu mașini/scutere/motociclete vor trebui să plătească tariful de intrare.

Cookies