Veste bună pentru Autostrada A0, centura modernă a Capitalei. A fost semnat contractul pentru Lotul 3 Nord

16 mart. 2023
534 Afișari
Veste bună pentru Autostrada A0, centura modernă a Capitalei. A fost semnat contractul pentru Lotul 3 Nord
Veste bună pentru Autostrada A0, centura modernă a Capitalei. A fost semnat contractul pentru Lotul 3 Nord. Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor anunță că astăzi a fost semnat contractul pentru Lotul 3 Nord, ce face parte din Autostrada București A0. Această porțiune de drum va avea o lungime de 8,6 km și va asigura și legătura între DN2 (Afumați) și DN3 (Cernica).

Autostrada București A0: A fost semnat contractul pentru Lotul 3 Nord

În sfârșit, contract semnat pe Lotul 3 Nord al Autostrăzii A0, anunță, totodată, și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor pe Facebook.

După ce a expirat termenul pentru depunerea contestațiilor și după ce acestea au fost rezolvate, azi, 16 martie 2023, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 3 al Autostrăzii de Centură București A0 Nord, spune Scrioșteanu.

China Civil Engeneering Construction Corporation (CCECC) este constructorul ales câștigător. Iar valoarea contractului este de 397,99 milioane lei, fără TVA. Lotul 3 Nord al Autostrăzii București A0 este primul sector de drum construit de chinezi. Sursa de finanțare pentru acest proiect este asigurată prin Programul Transport.

Lucrările prevăzute pentru acest lot

Pentru Lotul 3 Nord al A0 sunt prevăzute următoarele lucrări:

  • 8,6 km;
  • Nod rutier la intersecția cu DN2 București-Urziceni (km 40+230);
  • 7 structuri;
  • Parcare de scurtă durată.

Lotul 3 Nord va cuprinde teritoriul județului Ilfov între DN2 în dreptul localității Afumați și DN3 în zona Cernica și are prevăzută o lungime de 8,6 km.

Constructorul chinez are la dispoziție 30 de luni (12 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor), spune Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, pe Facebook.

Licitația pentru acest lot a început în anul 2019, iar deciziile comisiei au fost întoarse de mai multe ori de CNCS (Consiliul Național al Cercetării Științifice) și instanțele de judecată. Mai exact, licitația a durat mai mult decât durează proiectarea și execuția lucrărilor.

Au fost trei decizii ale instanței și șase ale CNSC prin care s-a dispus reevaluarea ofertelor după desemnarea de către CNAIR a câștigătorului acestui contract în anul 2020.

Aceste decizii au impus soluția semnării.

Interesul public prevalează și vreau să circulăm pe A0 la cele mai înalte standarde, spune Grindeanu.

Cookies