ȘTIRI

Vernisajul expoziției fotografice „Perspective romane”, la Muzeul Țăranului Român, miercuri

Seria dialogului fotografic româno-italian continuă la Muzeul Național al Țăranului Român, pentru al treilea an consecutiv, expoziția de anul acesta fiind dedicată Zilei Naționale a Italiei.

După Peisajele credinței și Gesturi care ne leagă, iată-ne în fața unui dialog inedit. Asta, pentru că, Perspective romane este, la prima vedere, doar un monolog fotografic, exclusiv italian. La o privire mai atentă și mai adâncă, dialogul între Italia și România este acum mai viu ca oricând, am spune chiar că e vorba de un dublu dialog.

Primul este cel dintre Roma și fotograful român, îndrăgostit iremediabil de ea și care o surprinde în diversele ei ipostaze emblematice.

Cel de-al doilea este purtat de Roma cu publicul român, căruia îi sunt supuse privirii imagini, pentru unii cunoscute, pentru alții închipuite sau neștiute, dar care poartă, toate, pecetea unică, inconfundabilă, a orașului eternității, anunță MȚR într-un comunicat de presă.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau, până pe 21 iunie 2015, de marți până duminică, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button