COOL CITY

Vernisaj ~ Expozitia Contempora 3

Club A te invita la expozitia Contempora 3.

Contempora este un spaţiu expoziţional dedicat tinerilor artişti români din diferite ramuri ale artei. Contempora se defineşte ca un proiect complex, care îşi propune să promoveze arta tânară românească. În cea de-a 3-a ediţie, Contempora ne propune un colaj, în care veţi putea regăsi diverse forme de artă vizuală: pictură, grafică, ilustraţie, artă urbană, fotografie, design, arhitectură. Prin demersul său de facilizare a conexiunii inter-arte, Contempora oferă o viziune unitară asupra artei contemporane româneşti, aflată într-o reală evoluţie. Lucrările din expoziţie sunt realizate de către tinerii artişti români a căror valoare nu a fost încă popularizată pe scară largă. Aşadar, Contempora aduce aceste lucrări mai aproape de public, expunându-le în spaţii neconvenţionale.

Proiectul Contempora accesează publicul concertelor de muzică simfonică, jazz, soft music, pieselor de teatru, festivalurilor sau publicul marilor evenimente culturale.

În luna septembrie 2011, prin amabilitatea Domnului Director General Lucian Cătălin Iliescu, prin proiectul său de lărgire a ariei culturale a Sălii Palatului, tinerii artişti români au fost susţinuţi în demersul lor artistic. Sala Palatului şi agenţia de publicitate Blue Buffalo, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Artă au organizat prima expoziţie Contempora. Expoziţia a fost vizitată de un numeros public format din spectatorii concertelor care au avut loc în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu.

Pe întreaga perioadă de sărbători a anului 2011, Sala Palatului a fost gazda concertelor stagiunii de iarnă, dar şi a celei de-a 2-a ediţii Contempora.

La începutul anului 2012, Expoziţia Tinerilor Artisti Contempora, a primit din partea Asociaţiei Culturale Danae, invitaţia de a se alătura proiectului său teatral “Dresoarea de fantome”. Alăturându-se acestui eveniment, Contempora vine în contact direct, atât cu un public iubitor de cultură, cât si cu tânărul public al evenimentelor desfăşurate în Club A.

Artiştii care vor expune în expoziţia Contempora 3 sunt:

Adela Lupu, Alexandru Marinică, Alexandra Tătaru, Alexandra Terzi, Alexandra Văcăroiu, Andreea Jurj, Corina -Laura Nae, Daniel Djamo, Dia Iacob, Ilinca Seda Lăzărescu, Ioana Iulia Negru, Ioana Pioaru, Levente Lázár, Magda Radu, Maria Fülöp, Marta Popescu, Rareş Drăgoiu, Regele Ionescu, Robert Matei, Sebastian Apostol, Valentina Buz, Vizi Géza, Vlad Matei Stanciu.

Expoziţia va fi deschisă până în 11 martie 2012.

În cadrul vernisajului va avea loc lansarea de carte şi CD “Apă de ploaie” al poetei Anca Oprescu şi al compozitorului Walter Dionisie. Invitaţi speciali: Alexandra Uşurelu, Adela Lupu, Nicu Nicuşor şi Iolanda Boban.

Concertul se va desfaşura incepând cu ora 17.00. Intrarea este liberă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button