Vernisaj ~ Expo pictura : Flori pentru Kafka

de:
01 sept. 2011
1 Afișari
Vernisaj ~ Expo pictura : Flori pentru Kafka

Vernisajul expozitiei de pictura ” Flori pentru Kafka” a pictorului Ovidiu Kloska.

Acest eveniment va fi prefatat de cateva cuvinte ale distinsei doamne critic de arta, Ruxandra Garofeanu.

Va invit deasemeni sa cunoasteti si sa degustati un excelent vin romanesc produs de Crama Basilescu.

Expozitia va fi deschisa publicului pana pe data de 23 Septembrie.

Ciclul „Eternitate kafkiana cu flori la 7 pm”

Aceasta serie de lucrari face trimitere la metafizica apropierii , la spatiul populat cu un vas cu flori, apropiere vazuta ca o sectiune a unei eternitati temporale personale, in care elementele vegetative sunt transfigurate in elemente metafizice, transcendente. Astfel, la limita figurativului , imanentele luminii devin reflexii si transparente onirice, florescenta devine sfera, in interiorul careia persista urmele trecerii, ale uzurii, ale ciclicitatii.

Titlul seriei, desi aparent sugestiv, nu face trimitere la absurdul prozaic si angoasant prezent in universul lui Kafka, ci, mai curand, el pleaca de la ideea de inghetare a timpului fizic personal printr-un simplu exercitiu meditativ de pura contemplare a vecinatatii.

Pentru mine, ca artist, natura statica este un pretext perfect pentru a genera un joc vibrant intre ideea de perenitate si volatilitate a lumii pe care o percepem in jurul nostru si esenta spiritului uman: constiinta. „Florile” mele , (cu ghilimele de rigoare) , sunt expresia unei meta-realitati subtile, unde privitorul este invitat la meditatie, la exercitiul spiritului, in descoperirea acelei energii, pe care cu totii o posedam, si care rezoneaza cu linistea de la inceputul inceputului. Ovidiu Kloska

Cookies