ȘTIRI

Vernisaj: Expo Foto — Waving the Flag by Sergiu Mihaescu

Vernisajul expozitiei de fotografie “Waving the Flag” —  Expozitia reprezinta premiul oferit de Asociatia INSPIRED castigatorului locului al II-lea la Inspired – Photography 2010, Sergiu Mihaescu, premiat de asemenea cu o geanta Crumpler si cu echipamente foto oferite de Dynaphos.

“Waving the Flag” include lucrarile cu tema “Pop Art romanesc” cu care Sergiu Mihaescu a fost premiat la concursul Inspired – Photography 2010 (www.concurs-inspired.ro/no​de/2993), acestea reprezentand de altfel punctul de pornire al seriei de fotografii.

Centrata pe motivul steagului romanesc cu gaura din timpul Revolutiei din 1989, expozitia aduce o critica la adresa societatii romanesti actuale. „Romania in trei culori, prin filtrele mele, nu e mereu incantatoare, dar e intotdeauna surprinzatoare; cel putin asa am vazut eu, prin obiectiv, tema concursului Inspired – Photography 2010, “Pop Art romanesc”. Imaginile sunt trase in Bucuresti si editate in propriul studio. Laitmotivul expozitiei mi-a oferit ocazia sa intalnesc oameni deosebiti si sa vad lumea din jur in rosu, galben si albastru: personaje misterioase respira aerul greu al schimbarii gravitand intr-o lume aparent normala, dar deviata intentionat in lucrarile expozitiei si descentrata de realitatile timpurilor noastre.

Tin sa multumesc cu aceasta ocazie celor m-au ajutat in realizarea proiectului: Ana-Maria, Alexandra Molea, Diana Bobina, Poqe, Bogdan Tutuneanu, Vlad Basca, Matei Paduraru, Madalin Varzan, Andru Florin Stan.”, a declarat Sergiu.

Diana Dochia, curator si manger al Anaid Art Gallery, a completat: “Sergiu Mihaescu, castigatorul premiului al II-lea al Concursului Inspired, jongleaza cu subiecte sociale in seria de fotografii “Waving the Flag”. “Waving the Flag” este o expozitie despre societatea contemporana romaneasca, despre imaginea Romaniei, despre ce credem noi si ce cred altii despre spatiul mioritic”.

In prezent, castigatorul INSPIRED lucreaza ca editor si producator video, dar se ocupa in paralel si de proiecte fotografice personale. Activitatea artistica a fotografului mai include expozitia “Urban Balet” (2010 / magazinul Biscuit din Bucuresti) si participarea la expozitia colectiva “Bucarest, la mal-aimée” (organizata in 2009 la Palatul Kalinderu si in 2010 la ICR Paris).

Expozitia de la Anaid Art Gallery cuprinde o serie de fotografii cu marimea 100 x 70 cm tiparite pe hartie satin, cu sprijinul Print Studio (www.printstudio.ro/).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button