Vernisaj: Despre neajunsul de a te fi născut – o explorare fotografică a gândirii lui Emil Cioran

de:
30 nov. 2011
1 Afișari
Vernisaj: Despre neajunsul de a te fi născut --  o explorare fotografică a gândirii lui Emil Cioran

Explorare fotopoetică a gândirii lui Emil Cioran la Institutul Cultural Român

La Institutul Cultural Român va avea loc vernisajul expoziţiei Despre neajunsul de a te fi născut – o explorare fotografică a gândirii lui Emil Cioran. Expoziţia cuprinde imagini realizate de Andrei Conţiu, Gyuri Ilinca, Francisc Mraz (coordonatorul proiectului), Silviu Pavel şi Radu Tanislav, absolvenţi sau profesori ai Școlii de Poetică Fotografică din Bucureşti. La vernisaj vor vorbi criticul literar Livius Ciocârlie şi Francisc Mraz.

Fiecare dintre cei cinci artişti fotografi porneşte de la şapte citate din opera lui Emil Cioran, cărora le asociază câte o imagine: „Ne căutăm în primul rând citate cu care să vibrăm. Ne reimaginăm spaţiile şi subiectele vizuale din trecutul nostru, încercăm acordarea. Dar, mai mult, căutăm în prezentul nostru vizual, căutăm peste tot scîntei de Cioran, şi sunt peste tot.‟ – Francisc Mraz

Expoziţia a fost prezentată în acest an la ICR Paris, la Festivalul de poezie şi muzică de cameră de la Bistriţa şi la Muzeul Casa Maramureşenilor din Braşov. Perioada în care poate fi vizitată la sediul ICR este 8 – 27 decembrie.

Școala de Poetică Fotografică Francisc Mraz (www.fotopoetica.ro) îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti, sub egida Fundaţiei Culturale „Societatea de Concerte Bistriţa“. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, secţia Imagine Film şi TV (1989, clasa prof. Mircea Gherghinescu), Francisc Mraz a coordonat numeroase proiecte din domeniul artei fotografice, în paralel cu o intensă activitate de creaţie (ca fotograf, scenarist şi regizor).

Cookies