Verdictul în cazul referendumului se mută pe 31 august

de:
03 aug. 2012
1 Afișari
Verdictul în cazul referendumului se mută pe 31 august

Judecătorii Curţii Constituţionale iau în calcul varianta desfăşurării şedinţei din 12 septembrie referitoare la legalitatea desfăşurării referendumului şi confirmarea rezultatelor acestuia mai devreme, repectiv pe 31 august, potrivit unor surse oficiale citate de Realitatea.net.

Judecătorii au stabilit vineri ca sedinţa pentru analiza documentelor primite de la Guvern să aibă loc în aceeaşi zi în care vor primi documentele, respectiv pe 31 august. Joi, CCR a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012.

„Nu mă îngrijorează nici măcar acest truc care, din păcate, ne-a descalificat. Un guvern care organizează un referendum, primul ministru spune că a fost organizat extraordinar, comunică la BEC o cifră a electoratului valid, comunică la CCR pe data de 1 aceeaşi cifră, iar pe data de 2, dimineaţă, trimite o scrisoare tot la CCR în care spune că nu ştie câţi electori sunt în România. Aşa ceva este fără precedent ca, după ce ai văzut rezultatul, să încerci să modifici cifrele pe care s-a făcut referendumul. Asta arată că oamenii ăştia n-au niciun fel de scrupule, nu-i interesează ţara, îi interesează justiţia”, a declarat Traian Băsescu, vineri, la sediul său de campanie, făcând trimitere la tactica USL.

Cookies