Mircea Miclea: Ponta a plagiat

de:
29 iun. 2012
0 afișări
Mircea Miclea: Ponta a plagiat

UPDATE 12.40:

„Mi-a fost înaintat raportul. I-am asigurat pe toţi membrii comisiei că vor obţine nominalizarea pentru viitorul Consiliu. Nu am discutat despre plagiat. Cei care se ocupă de acea problemă, Consiliul Naţional de Etică, sunt în altă parte. Nu vă pot spune dacă decizia luată de ei azi este nulă sau nu. Trimit corpul de control la consiliu. Pentru a creşte valoarea Educaţiei e nevoie şi de experţi în străinătate. Decizia am luat-o astăzi pentru că eu predau mandatul astăzi. N-am discutat dacă voi rămâne în funcţie cu domnul Ponta. „, a declarat ministrul intermiar al Educaţiei, Liviu Pop.

Mircea Miclea, fostul ministru al Educaţiei, membru al comisiei prezidenţiale de educaţie, susţine că preşedintele Consiliului voia să trimită, vineri, raportul ministrului Educaţiei. Miclea şi-a exprimat deja verdictul în scris în cazul lui Victor Ponta, menţionând că premierul a plagiat la teza de doctorat susţinută în 2003. El a mai precizat că miza acestei analize este credibilitatea diplomelor emise în România. Miclea a mai spus că sunt mai multe pasaje copiate în teza de doctorat decât cele menţionate în presă.

Conform analizei întocmite de CNATDCU, sunt aproape 130 pagini copiate cuvânt cu cuvânt, din 40o pagini. El a mai precizat că dacă se dovedeşte că e plagiat, va fi declarat vinovat şi preşedintele comisiei de doctorat. ”Nu se ia o decizie pentru a-l acuza pe Ponta, ci pentru a credibiliza diplomele. Dacă Universitatea Bucureşti nu va lua o decizie se va decredibiliza. Am verificat doar teza de doctorat, nu şi celelalte cărţi”, a punctat Miclea.

Dacă va rămâne fără titulatura de doctor, Ponta va pierde şi titlul de conferenţiar.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), singura instituţie care poate retrage titlul de doctor, s-a reunit de urgenţă pentru analizarea posibilului plagiat al lui Victor Ponta.

Consiliul a fost desfiinţat joi după ce, în urma unei adrese, în data de 21 iunie, a fost cerut un raport de activitate. Cum termenul de predare a raportului a expirat joi, ministrul Educaţiei a decis desfiinţarea acestui Consiliu, înlocuirea membrilor şi creşterea numărului celor prezenţi în comisie, de la 20 persoane, dintre care şapte academicieni, la 45 de membri. Ordinul ministrului Educaţiei nu a fost însă publicat în Monitorul Oficiale.

Liviu Pop, ministrul interimar al Educaţiei, trimite corpul de control la Consiliu.

Decizia CNATDCU în privinţa plagiatului lui Ponta ar putea fi anunţată în cursul zilei de vineri, anunţă Realitatea TV.

Reunirea vine pe fondul acuzaţiilor aduse lui Victor Ponta, potrivit cărora premierul a plagiat la teza de doctorat susţinută la Facultatea de Drept în 2003.

Joi, la Bruxelles, Ponta a declarat pentru El Pais că este dispus să demisioneze din funcţie dacă acuzaţiile aduse sunt adevărate. Prim-ministrul a subliniat faptul că a fost acuzat pe criterii politice.

Cookies