Verdictul asupra bugetului Capitalei pe 2011 şi asupra referendumului se dă miercuri

de:
12 apr. 2011
0 Afișari
Verdictul asupra bugetului Capitalei pe 2011 şi asupra referendumului se dă miercuri

Un adevărat război de forţe se anunţă miercuri în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti când se va vota un nou proiect de buget pentru anul 2011. Primarul general, Sorin Oprescu, a negociat timp de trei săptămâni cu grupurile politice din Consiliu, dar spune că nu a reuşit să ajungă la nicio înţelegere cu cei din PDL. Astfel, primarul general şi grupul PDL vor propune fiecare o versiune proprie de buget pentru anul 2011.

„Am încercat să discut cu toate părţile pentru a avea un consens pe buget, dar nu există înţelegere. Priorităţile mele în acest buget sunt: bani pentru căldură, bani pentru transport şi continuarea investiţiilor”, a spus Sorin Oprescu marţi seară.

Primarul general spune că dacă va fi votată versiunea de buget propusă de cei din PDL investiţiile aflate deja în derulare vor fi blocate şi chiar vor lăsa Primăria şi cu datorii. Printre proiectele afectate de amendamentele propuse de PDL se numără Străpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti -Piteşti sau Bulevardul Uranus. Mai mult, potrivit edilului-şef amendamentele PDL lasă fără finanţare şi Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, instituţia care se ocupă de câinii fără stăpân din Bucureşti.

Tot miercuri, consilierii generali se vor pronunţa şi asupra unui proiect de hotărâre privind organizarea referendumului pe Legea Capitalei. „E posibil să fie formulate la referendum 2-3 întrebări. Forma acestora va fi decisă tot de consilierii generali”, a spus Sorin Oprescu.

Edilul-şef a precizat marţi că dacă va fi aprobat de Consiliul general, referendumul va fi organizat spre sfârşitul lunii mai.

Cookies