Ventilatoare cu apă şi corturi anticaniculă, în Bucureşti. VEZI UNDE SUNT AMPLASATE

de:
03 aug. 2012
1 afișări
Ventilatoare cu apă şi corturi anticaniculă, în Bucureşti. VEZI UNDE SUNT AMPLASATE

Astfel, Administratia Spitalelor pune la dispozitia bucurestenilor 8 corturi medicale dotate cu aer conditionat, ventilatoare cu apa, personal medical specializat, medicamente si aparatura de specialitate. Acestea sunt amplasate in:

– Parcul Cismigiu (vizavi de sediul Prefecturii)

– Piata Romana (la iesirea de la metrou),

– Piata Victoriei (in fata Muzeului Antipa),

– Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle)

– Piata Universitatii (in fata spitalului Coltea),

– Parcul Moghioros

– Parcul Carol

– Piata Unirii-11 iunie

De asemenea, ASSMB a pus la dispozitie si doua cabinete medicale de prim-ajutor, in complexul Grozavesti si in Pasajul de la Universitate, unde bucurestenii pot beneficia de asistenta medicala.

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti are amenajate noua puncte de prim-ajutor in parcurile Municipalitatii, in sediile administrative ale institutiei:

– Parc Bordei (B-dul Aviatorilor, nr. 114, sector 1)

– Parc Carol I (Str.Candiano Popescu nr. 4-6, sect. 4)

– Parc Circul de Stat (Aleea Circului, nr. 6, sector 2)

– Parc Cișmigiu (B-dul Regina Elisabeta, nr.46, sector 1)

– Parc Floreasca (B-dul Mircea Eliade nr. 16ª)

– Parc Herăstrău Vechi (B-dul Kiseleff, nr. 32, sector 1)

– Parc Izvor (Splaiul Independenţei, sector 5)

– Parc Mioriţa (Sos. Kiseleff, nr. 32, sector 1)

– Parc Tineretului (Sos Olteniţei, nr.9 bis, sector 4)

Aceste puncte de prim-ajutor sunt dotate cu aer conditionat, apa, personal medical si medicamente.

Mai mult, in aceasta perioada, programul bailor publice (Grivita si Giulesti) este prelungit pana la ora 22.00. Copiii (pana in 14 ani) au acces gratuit la baile publice.

Directia de Asistenta Sociala (DGASMB) are amenajate mai multe puncte de prim ajutor unde bucurestenii pot beneficia de apa si aer conditionat. (In intervalul orar 08.00 -17.00):

– Sediul DGASMB din str. Foisorului nr. 56-58, sector 3,
– Centrul multifunctional „Invingem autismul”, Sos. Stefan cel Mare, nr. 1-3, sector 1,
– Sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5, sector 4,
– Cantina sociala Grivita – calea Grivitei 216 sector 1
– Cantina sociala Dacia – b-dul Dacia nr 96, sector 2
– Cantina sociala Agricultori – str. Orzari nr 48, sector 2
– Cantina sociala Ferentari – Calea Ferentari nr 191 – sector 5
– Cantina sociala Sfantul Constantin – str. Sfantul Constantin nr. 1, sector 1.

– Centrele de ingrijire si educatie timpurie pentru copii din Bdul. Ghencea nr. 34, sector 6, Str. Nerva Traian, nr. 8, sector 3, Str. Lucretiu Patrascanu, nr. 17, sector 3, Bdul. Theodor Pallady, nr. 37, sector 3, str. Ceairului nr. 13, sector 3.

Pentru oamenii cu venituri mici, cat si pentru cei care nu au apa curenta, DGASMB asigura in incinta Complexului de servicii sociale pentru adulti Sf. Ioan din Bdul. Theodor Pallady, nr. 64, sector 3 si la sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5 sector 4, o baie complet amenajata pentru igiena personala, intre orele 08.00-17.00.

De asemenea, Directia de Asistenta Sociala continua activitatile de monitorizare a persoanelor varstnice peste 75 ani, aflate in evidenta institutiei, prin vizite si apeluri de tip „check” zilnice, din cauza faptului ca este cunoscut ca aceasta categorie de varsta este extrem de vulnerabila la temperaturi ridicate.

Astfel, bucurestenii pot comunica, la numarul de telefon cu apel gratuit 0800.821.218, cazurile de persoane de peste 75 ani, care locuiesc singure si nu au apartinatori, in vederea luarii lor in evidenta.

Totodata, programul spalatoriilor sociale (Calea Grivitei 216, Salcetului nr.5 si bd. Theodor Pallady nr.64) a fost prelungit pana la ora 19.00.

In ceea ce priveste Planul de Igienizare a Capitalei, operatorii de salubrizare continua actiunile de spalare a trotuarelor de doua ori pe zi, (la primele ore ale diminetii, seara sau pe parcursul noptii, astfel incat sa nu fie influentat indicele de confort termic) vor matura strazile si vor elimina toate acumularile necontrolate de deseuri. Se monitorizeaza zonele de periferie astfel incat sa se intervina imediat in cazul in care apar noi depozite necontrolate de deseuri.

 

Cookies